Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Eriksen i Hjulmand
Fudbal
30.03.2022. • 10:30

EMOTIVNI ERIKSEN: Ovo nije kraj, već novi početak karijere

Eriksen i Hjulmand
Tanjug/(Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP)
Danac posle 290 dana zaigrao na "Parkenu" protiv Srbije i postigao gol

Kristijan Eriksen se definitivno vratio fudbalu na nivo koji ga je umalo košto života pre osam meseci kada je kolabrirao zbog zastoja srca na "Parkenu" u meču sa Finskom na EURO. Dobijena bitka za život nije zaustavila Kristijana, vratio se na teren, zaigrao za Brentford, vratio se i u selekciju na oduševljenje ne samo šest miliona Danaca već sigurno i na radost svih iskrenih poklonika sporta u svetu.

Danac je protiv Srbije igrao lako, demostrirao je vrhunsku tehniku, sjajan pas, a gol za konačnih 3:0 kojim je zapalio prepune tribine došao je kao šlag na tortu.

Kapiten Danaca nije krio posebne emocije zbog povratka na onaj isti stadion posle 290 dana.

"Ovo je specijalan trenutak za mene i verujte mi da se naježim i pri pomisli na sve što se dešavalo na "Parkenu". Mislim da nikad čovek ne može da bude spreman na ovakav događaj. Očekivanja u Holandiji su bila visoka, a moja očekivanja za meč sa Srbijom bila su još veća. Ovo je stadion na kome se dogodilo šta se dogodilo pre 290 dana, a narod je to video i pamtio. Posle ovog meča, ljudi će govoriti samo o mom povratku kao da se sve vratilo u normalu. Imaće nove uspomene kao i ja. Bilo je nezaboravno veče, specijalno za mene i sada idemo dalje", istakao je Eriksen.

Posebno mu je bilo važno što je na "Parkenu" prvi put predvodio tim kao kapiten.

"Nosio sam traku i ranije, ali nikad na "Parkenu". Izvesti ekipu na ovom mestu je zaista poseban momenat na koji sam veoma ponosan. Divan je bio oseća, ta podrška sa tribina od koje se naježiš. Za mene ovo nije kraj, već samo novi početak karijere koja će trajati još dugo", rekao je Danac.

Posle svega što je prošao u ovih 290 dana, Eriksen nije mogao da zamisli bolji hepiend od ovog. Za njega tek slede lepi izazovi: prvo Liga Nacija, pa Mundijal u Kataru.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci