Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 06:00
Lyon - PSG
arenasport2
Na programu od 06:00
Genk - Shakhtar Donetsk
arenasport3
Na programu od 06:30
Celje - Barcelona
arenasport4
Na programu od 06:00
Panevežys - Vojvodina
arenasport5
Na programu od 06:00
Kenny
Otvori pretragu
karate
Borilački sportovi
22.05.2021. • 16:10

SRPKINJA NAJBOLJA U EVROPI: Karatiskinja osvojila zlato

karate
Jovana Preković u finalu pobedila Ukrajinku Anitu Seroginu

Srpska karatiskinja Jovana Preković osvojila je titulu šampione Evrope, pošto je danas u finalu kategorije do 61 kilograma pobedila protivnicu iz Ukrajine Anitu Seroginu.

– Prezadovoljna sam i veoma srećna što sam zablistala kada je bilo najpotrebnije, pa se tako danas u Poreču slušala naša himna. Idemo dalje, Roksandina i moja sledeća stanica je Tokio, gde ćemo na Olimpijskim igrama dati sve, ali baš sve od sebe da još jednom obradujem naciju – rekla je posle finala Jovana Preković, a prenosi Žurnal.

I njen trener Roksanda Atanasov je blistala od sreće:

– Nemam šta da dodam, u poslednjih mesec dana osvojile smo zlatne medalje na dve Premijer lige i sada na prvenstvu Evrope. Idemo pravim putem i od sada sve naše misli su usmerene ka Tokiju. Nema vremena za slavlja i euforiju, idemo u našu salu u naš Aranđelovac da još više treniramo i da u Tokiju pokažemo ko smo. Hvala svima na podršci, danas je sa nama bio i Ministar sporta Vanja Udovičić, koji nam je mnogo pomagao tokom čitavog kvalifikacionog ciklusa, koji traje tri godine. Hvala Olimpijskom komitetu Srbije, Opštini Aranđelovac, Kompaniji Pestan i naravno Karate federaciji Srbije – poručila je Atanasov.

Prekovićevoj je ovo treća medalja na šampionatima Evrope, druga zlatna.

(foto: gettyimages/leonardo fernandez vitoria)

Poslednje vesti

Poslednji video snimci