Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Kesi
10.08.2022. • 20:50

BARSA U PROBLEMU: Kesi i Kristensen za tri dana mogu da napuste klub

Kesi
Tanjug/(AP Photo/Joan Monfort)
Igrači su došli bez obeštećenja i mogu da idu ako do subote ne budu registrovani

Pojačanja Barselone Andreas Kristensen i Frank Kesi mogu da napuste katalonski fudbalski klub bez obeštećenja i odigrane zvanične utakmice za "blauranu", preneo je ESPN.

To im omogućava klauzula u ugovoru koja kaže da mogu bez naknade da odu iz Barselone ako ne budu registrovani pre prve utakmice u sezoni, što je meč protiv Rajo Valjekana u prvom kolu šampionata Španije u subotu, 13. avgusta (21.00).

Kristensen je došao na Kamp nou kao slobodan igrač iz Čelsija, a Kesi na isti način iz Milana, ali nijedan nije registrovan za mečeve španskog šampionata jer Barselona nije ispunila finansijski fer-plej i nalazi se u ogromnim finansijskim problemima.

Zbog toga će Katalonci morati da razgovaraju sa agentima Danca i fudbalera iz Obale Slonovače, ali i da zamole "starosedeoce" poput Ðerarda Pikea, Serhija Busketsa ili Ðordija Albe da ponovo pristanu na smanjenje plate kako bi se obezbedila sredstva koja bi omogućila registraciju novih pojačanja.

La liga nije verifikovala ni ugovore Roberta Levandovskog, Rafinje i Žila Kundea, koji su takođe ovog leta stigli u Barselonu, kao ni nove ugovore koji su potpisali Usman Dembele i Serđi Roberto.

Kristensen i Kesi razlikuju se u odnosu na pomenute igrače jer su u Kataloniju stigli kao slobodni igrači i moći će do kraja prelaznog roka da pronađu nove klubove ukoliko to budu želeli.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci