Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:00
Milwaukee - Miami
arenasport2
Na programu od 03:30
Lokomotiva - Osijek
arenasport3
Na programu od 02:30
Rangers - Aberdeen
arenasport4
Na programu od 03:30
Great sporting moments
arenasport5
Na programu od 02:30
Winning Time
Otvori pretragu
Automoto
25.10.2020. • 17:41

ZBOG UBISTVA OCA, RUS SE POVUKAO SA TRKE: Tragedija pred Veliku nagradu Portugala!

Ronny Hartmann/Bongarts, Getty Images/Bongarts/Ronny Hartman
Prvi ruski vozač u Formuli 1 je odmah odleteo u svoju zemlju.

Iako je trebalo da bude jedan od sedam sudija na trci u Portugalu, gde je Luis Hamilton ispisao istoriju sporta, Vitalij Petrov je morao da se povuče i otputuje u Rusiju.

Nekadašnji vozač u Formuli 1 i prvi Rus u tom takmičenju je trku napustio iz privatnih razloga, jer je njegov otac ubijen!

U svom domu u Viborgu, ruskom gradu na oko 130 kilometara od Sankt Peterburga, ubijen je Aleksander Petrov. Kako navode ruski mediji, u pitanju je ubistvo, a detalji likvidacije nisu poznati.

Razlozi su verovatno poslovne prirode, pošto je Aleksander bio biznismen.

Njegov sin je odmah krenuo u Rusiju, pa je mesto stuarda pripalo Brunu Koreji, inače vozaču ''sejfti kara'' u Formuli E.

 

Vitalij Petrov je prvi Rus u Formuli 1 i njen deo je bio od 2010. do 2012. godine. Vozio je na 57 trka, a jednom je stigao i do pobedničkog postolja. Trku u Australiji 2011. godine je završio na trećem mestu, što mu je najbolji rezultat karijere.

Pored Formule 1, takmičio se i u drugim verzijama motosporta, pa je tako prošle godine završio na trećem mestu trku ''24 časa Le Mana''. U poslednje vreme je bio u žiži javnosti zbog sukoba sa Luisom Hamiltonom.

Britanac nije bio zadovoljan njegovim povratnik u ''najbrži cirkus na svetu'' i protivio se odluci da Petrov bude stjuard na trci u Portugalu.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci