Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:30
Danska - Hrvatska
arenasport2
Na programu od 04:00
Fluminense - Botafogo
arenasport3
Na programu od 04:00
Lokomotiva - Šibenik
arenasport4
Na programu od 04:00
Farense - Porto
arenasport5
Na programu od 04:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Automoto
14.11.2019. • 10:42

Šumaherov menadžer ljut: Njegova žena Korina SKRIVA istinu od javnosti

Guliver/Getty images/Tom Shaw
Vili Veber godinama je bio uz Mihaela Šumahera, ali od nesreće nije dobrodošao da poseti bivšeg asa Formule 1....

Mihael Šumaher pre gotovo šest godina doživeo je nesreću na skijanju na Francuskoj u kojoj je zadobio teške povrede glave i od tada vrlo malo se zna o njegovom zdravstvenom stanju.

 

 

Nakon šest meseci provedenih u komi, javnosti je poznato da je prebačen u njegovu vilu u Švajcarskoj na oporavak i odatle "na kašičicu" povremeno procuri poneka informacija.

 

 

 

 

Već godinama se nagađa u kakvom je stanju bivši šampion Formule 1. Spekuliše se od toga da živi kao biljka, do informacija da može minimalno da komunicira, kreće se i da je mnogo smršao, a nedavno je iz bolnice "Žorž Pompidu" iz Pariza stigla informacija da je Šumaher tamo boravio na terapiji matičnim ćelijama.

 

 

 

 

Šumaherova porodica - supruga Korina i sin Mik i ćerka Đina Marija, uz pomoć velikog broja medicinskog osoblja brinu o sedmostrukom šampionu Formule 1 i svestrano se trude da nijedna informacija o njegovom stanju ne izađe u javnost.
Korina je samom malu broju ljudi, i to najbližih saradnika Mihaela Šumahera, dozvolila da ga posete.

 

 

 

 

Među njima je i Žan Tod, nekadašnji direktor Ferarija, za koji je Šumi vozio, koji je javnosti otkrio samo nekoliko detalja, ali šturih.

 

 

 

 

"Nema posebnih vesti, osim činjenice da se Mihael svakodnevno bori za poboljšanje situacije. Jasno je da svi moramo da mu pomognemo i da se nadamo da će doći do, recimo, stalnog napretka", nedavno je rekao Tod i istakao da je u društvu Šumahera posmatrao trku Formule 1 u Brazilu na televiziji.

Vili Veber, bivši Šumaherov menadžer i blizak saradnik, nije u krugu onih kojem je Korina odobrila posetu od nesreće, koja se dogodila pred Novu 2014. godinu.

 

 

 

 

"U potpunosti podržavam Korininu odluku da zadrži od očiju javnosti sve što se događa sa njenim suprugom. Mihael je uvek čuvao svoj privatni život i to je bio princip tokom njegove karijere. Ako njegova supruga želi da zadrži isti pristup, onda je to odluka koju svi moramo da poštujemo. Siguran sam da će i milioni ljudi koji su Šumijevi fanovi to razumeti", poručio je Ros Braun, čelnik Formule 1.

 

 

 

 

Veber je izuezetno razočaran što je Nemica odlučila da od javnosti sakrije u kakvom je stanju jedan od najvećih sportista svih vremena.

 

 

 

 

"Znam da je Mihael teško povređen u nesreći, ali isto tako znam da nije napravio napredak u oporavku kojem smo se svi nadali. Voleo bih da se rukujem sa njim, da vidim kako je, ali Korina, nažalost, odbacuje takvu mogućnost. Ona skriva pravo stanje stvari i verovatno je u strahu da ću se uveriti u to i reći istinu javnosti", napomenuo je Veber, koji je godinama bio ne samo menadžer Mihaelu, već i njegovom bratu Ralfu, dok je nastupao u Formuli 1.

Veber nije skrivao da je ljut zbog toga što ne može da poseti nekada bliskog prijatelja, ali ne gubi nadu da će dobiti priliku da se sretne sa njim.

 

 

 

 

"Čvrsto verujem u Mihaelov oporavak, jer znam da je on borac. Ako postoji prilika, on će je sigurno iskoristiti. To ne može biti kraj. Molim se za njega i uveren sam da ću ga ponovo videti", poručio je Veber.

 

 

 

 

 

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci