Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:00
Milwaukee - Miami
arenasport2
Na programu od 03:30
Lokomotiva - Osijek
arenasport3
Na programu od 02:30
Rangers - Aberdeen
arenasport4
Na programu od 03:30
Great sporting moments
arenasport5
Na programu od 02:30
Winning Time
Otvori pretragu
Fernando Alonso
Automoto
12.02.2021. • 13:08

USPEŠNO OPERISAN: Alonso spreman za početak sezone

Fernando Alonso
Tanjug/AP/Luca Bruno
Španac ipak nije ozbiljnije povređen

Posle incidenta koji je u četvrtak doživeo kada je vozeći bicikl u Švajcarskoj učestvovao u saobraćajnoj nesreći Fernando Alonso je operisan.

Iz njegovog tima, Alpin, za koji će voziti posle dve godine pauze u najbržem cirkusu na svetu, potvrđeno je da će španski vozač biti spreman za početak sezone.

Testovi će početi 12. marta u Bahreinu, gde će se održati i prva trka koja je predviđena za 28. mart.

– Lekari su otkrili prelom u gornjoj vilici i uradili su uspešnu korektivnu operaciju. Zadovoljni su napretkom i oporavkom. Fernando će ostati dva dana u bolnici na posmatranju. Posle nekoliko dana odmora, on će moći da se vrati treninzima. Očekujemo da bude potpuno oporavljen kada počnu pripreme za novu sezonu – stoji u saopštenju Alpina, tima koji se do ove sezone zvao Reno.

Tokom poslednjih meseci 2020. godine Alonso je počeo sa svojim povratkom u F1. Prvo je obavio nekoliko testiranja bolida, a onda je i zvanično bio test vozač Renoa uoči trka u Abu Dabiju u decembru.

A dok je bio na pauzi od Formule 1 Alonso se takmičio za Tojotu u “World Endurence” šampionatu za tojotu, kao i u Indi 500 i na Dakar reliju.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci