Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:30
Nizhny Novgorod - CSKA
arenasport2
Na programu od 03:30
Lokomotiva - Osijek
arenasport3
Na programu od 04:30
Nimes - Toulouse
arenasport4
Na programu od 04:00
Western United - Sydney FC
arenasport5
Na programu od 05:00
Sepp Blater
Otvori pretragu
Mihael Šumaher
Automoto
29.01.2021. • 12:56

KAKO JE ŠUMI? Gotovo snimanje dokumentarca o legendi Formule 1

Mihael Šumaher
Porodica je dala pristanak i otvorila vrata svog doma

Novi dokumentarni film o Mihaelu Šumaheru trebalo bi da sadrži do sada neviđene snimke legendarnog asa posle nesreće od pre sedam godina.

Zdravstveni detalji o stanju sedmostrukog šampiona Formule 1 bili su do sada jako retki i šturi, a porodica je sve čuvala daleko od očiju javnosti, dok su Šumahera mogli da viđaju samo prijatelji od najvećeg poverenja.

Sada će kompletna javnost moći da vidi kako izgleda i kako je Šumaher, koji je na skijanju u decembru 2013. povredio glavu.

Detalji o njegovom stanju bili su baš, baš retki i obavijeni velom misterije, ali sada će biti drugačije. U novom dokumentarnomo filmu videće se kako sada izgleda, a sadržaće i intervjue sa suprugom Korinom, sinom Mikom, ćerkom Đinom-Mari, kao i ocem Rolfom.

Objavljeno je da je dokumentarac "Šumaher" završen odavno, ali je premijera više puta odlagana. Prvi put je trebalo da bude prikazan u decembru 2019, pa je odložen za sredinu 2020. i sada se čeka novi datum. Razlog svi dobro znamo.

- Film je završen i ne bi bio moguć bez podrške Šumaherove porodice i menadžmenta. Virus Covid-19 je izuzetno otežao situaciju, tako da ne mogu da vam kažem kada će biti prikazan i molim za strpljenje - poručili su tvorci ovog filma.

Portparolka porodice Šumaher, Sabin Kem rekla je da film govori o Mihaelovoj "impresivnoj karijeri, ali pokazuje i lica složenog čoveka".

- Nemilosrdni i hrabri vozač Formule 1, ambiciozni sportista, uspešni mehaničar sa jedinstvenim talentomo za tehniku, pouzdani timski igrač i porodični čovek pun ljubavi - opisala je Kem.

Nekadašnji Šumaherov šef u Ferariju Žan Tod poslednjih meseci redovno posećuje Mihaela, a u novembru je dao retke novosti o zdravstvenom stanju.

- Oko ovog pitanja ću biti izuzetno uzdržan. Viđam Mihaela jako često, jedanput ili dvaput mesečno. Moj odgovor je uvek isti: bori se. Sve što mogu je da njemu i njegovoj porodici poželim da stvari budu bolje - rekao je Tod.

(foto: Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images)

Poslednje vesti

Poslednji video snimci