Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 01:15
Atletico Tucuman - Boca Juniors
arenasport2
Na programu od 03:00
Rail Cargo Hungaria - Podravka
arenasport3
Na programu od 03:00
Lens - Lille
arenasport4
Na programu od 01:30
Genoa - Torino
arenasport5
Na programu od 03:00
The Birth
Otvori pretragu
Dušan Borković treći u Holandiji
Automoto
19.06.2021. • 19:18

BORKOVIĆ NA POSTOLJU: Srpski automobilista treći u Holandiji

Dušan Borković treći u Holandiji
Tanjug, HO/FOTO PR TEAM
Srpski as sutra vozi drugu trku sa početkom u 13.10

Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je treću poziciju na prvoj trci na stazi Zandvort u Holandiji i prvi put se ove godine popeo na postolje.

Kako je saopšteno, vozač NIS Petrol tima u saradnji sa Comtoyou racing je nakon kvalifikacija u kojima je obezbedio treću startnu poziciju na prvoj trci i osam novih bodova, izvezao i odličnu trku koju je završio na trećem mestu.

Borković posle prvog trkačkog dana u Holandiji ima novih 38 bodova, a u generalnom plasmanu sada zauzima devetu poziciju sa 86 poena.

"Srećan sam zbog osvojenog postolja naravno, ali sam siguran da nije bilo ovih tehničkih poteškoća koje sam imao, da sam mogao i bolje. Za sada ostvarujem svoj zacrtani cilj da na svakoj trci osvajam bodove i imam što bolju poziciju u generalnom plasmanu i naravno da predstavljam svoju Srbiju u lepom svetlu širom Evrope“, rekao je Borković, navodi se u saopštenju.

Srpski as sutra vozi drugu trku sa početkom u 13.10 sati, a u svom Audi RS 3 LMS, startovaće sa osme pozicije zbog pravila inverznog starta iz kvalifikacija.
 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci