Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport2
Na programu od 12:00
Young Boys - Villarreal
arenasport3
Na programu od 12:15
LA Lakers - Golden State
arenasport4
Na programu od 10:30
Chelsea - Malmo
arenasport5
Na programu od 12:00
Down the Barrel
Otvori pretragu
Video Photo
Ostali sportovi
18.09.2021. • 11:27

GLUMAC PETAR STRUGAR ZA "MOJA ARENA": Počeo od odbojke, zavoleo ronjenje, aktivan u konjičkom sportu

Moja Arena - Petar Strugar
Poznati glumac bio je gost emisije "Moja Arena"

Petar Strugar je slavu stekao baveći se glumom. Brojne izvrsne uloge svrstale su ga među najpopularnije glumce današnjice. Strugarova karijera je veoma lako mogla da krene i u drugom, sportskom smeru.

Stigao je i do prvog tima Odbojkaškog kluba Budvanska rivijera, ali je na kraju, ipak, završio na Akademiji. I dan danas je aktivan u sportu, pre svega u konjičkom.

Posebnu ljubav gaji i prema ronjenju, odnosno podvodnom ribolovu. Prenosimo deo iz emisije "Moja Arena".

"Najviše pratim konjički sport kod nas i u svetu, takmičim se, aktivno učestvujem u njemu. Inače, trudim se, koliko god to mogu, da ispratim sva velika sportska takmičenja. Najviše vremena, ipak, provodim prateći konjički sport", rekao je Strugar na početku emisije "Moja Arena".

Poznati glumac odrastao je u Bečićima, ali nije kao većina njegovih vršnjaka izabrala vaterpolo.

"Budva je grad odbojke, tako da su moji prvi sportski koraci vezani za ovaj sport. Kasnije sam trenirao i košarku, a sve vreme sam se bavim ronjenjem, odnosno podvodnim ribolovom. To je na rekreativnom nivou".

Odbojku je zavoleo pored oca.

"Moj otac je odbojkaški trener, a brat Rajko je reprezentativac Crne Gore. Svi smo u porodici krenuli od odbojke, neki su ostali u njoj, a ja sam krenuo dalje. Najbitnije je da se sačuva sportski način života", dodao je poznati glumac.

Stigao je i do prvog tima Budvanske rivijere.

"Dobio sam ponudu za prvi profesionalčni ugovor. Izostale su neophodne fizičke karakteristike, nisam bio dovoljno visok, pa sam odlučio sa se 'bacim' na školu. Vratio sam ugovor i upisao Akademiju. Trenirao sam sa Milošem Nikićem, znamo se od detinjstva. On je već bio u prvotimac kada su mene priključili prvom timu Budvanske rivijere. Kasnije je Miloš bio jedan od najboljih na svetu. Veći deo crnogorske reprezentacije je trenirao sa mnom. Priča oko odbojke je jedna jako lepa i organizovana priča i u Srbiji i u Crnoj Gori".

Romnjenje?

"Nisam profesionalac u ronjenju. Ronim iz ličnog zadovoljstva, tako će i ostati. I ribolov takođe", rekao je Strugar.

Ostatak veoma zanimljivog intervjua sa Petrom Strugarom možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Poslednje vesti

Poslednji klipovi