Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:15
Nacional - Racing
arenasport2
Na programu od 00:30
Motor - Veszprem
arenasport3
Na programu od 00:00
Lazio - Atalanta
arenasport4
Na programu od 00:00
Salzburg - Maccabi Tel Aviv
arenasport5
Na programu od 00:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Vaterpolo
27.01.2020. - 09:47

Selektor Crne Gore: Srbi, i dalje ste najbolji na svetu!

MN Press
Naši rivali i dalje su svesni da su

/od reportera MONDA sa Evropskog prvenstva u Budimpešti - Milutina Vujičića/

"Delfini" se iz Budimpešte vraćaju bez medalje oko vrata, ali nikoga od naših rivala to nije zavaralo pred najvažniji događaj godine - Olimpijske igre u Tokiju.

Evropski prvak je Mađarska, svetski je Italija, dok će Srbija u avgustu u Japanu braniti olimpijsko zlato, što je i zacrtano kao naš osnovni cilj. Naši igrači kazali su da im je delimično pao pritisak sa pleća pred Tokio, ali je jasno da će javnost od njih očekivati medalju.

Ono što je o Srbiji kazao kapiten "crvene furije" Felipe Perone pred finale, ponovio je i selektor Crne Gore nakon osvajanja bronzane medalje preokretom protiv Hrvatske (10:9).

"Srpski vaterpolisti imaju želju za potpunom dominacijom. Imali su problema sa zdravljem igrača, izgubili su samo četvrtfinale na EP, ali u ovom sastavu su i dalje najbolji na svetu. Niko protiv njih neće biti favorit u Tokiju", kazao je Vladimir Gojković srpskim reporterima.

Gojković je kazao i da je Crna Gora "nova ekipa" u kojoj nema "superstarova", međutim ističe da je najveći kvalitet njegove ekipe to što igraju jedni za druge.

"Počeli smo rekonstrukciju pre četiri godine, posle OI nas čeka nova rekonstrukcija, odlaze neki iskusniji igrači posle ove sezone. Ključ je u hemiji, potrebno je stvarati igrače i raditi na sebi", objasnio je Gojković koji je kazao da je veliki motiv pred kvalifikacioni turnir za Tokio u martu.

Najbolji igrač "ajkula" Aleksandar Ivović kazao je da je presudio motiv njegovih saigrača, pošto čak šestorica nisu osvajala medalju sa nacionalnim timom.

"Meni je bila motivacija kao da igram finale, posebno jer sam četiri puta gubio za bronzu. Moji šutevi su ušli, verovao sam i imao samopouzdanje, iako sam u polufinalu šutirao 0/6. Tako to rade veliki igrači i lideri ekipa. Drago mi je da su saigrači verovali u mene", kazao je Ivović, strelac pet golova u meču za treće mesto i zaključio.

"Da li mi je posebno drago što smo pobedili Hrvate? Ne, nije zato što je to Hrvatska, već zato što smo od kada ja igram najmanje puta pobeđivali. Samo mi je zbog toga drago".
 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci