Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 13:30
Pregled
arenasport2
Na programu od 14:00
Novi Pazar - Partizan
arenasport3
Na programu od 14:00
Manchester United - LASK
arenasport4
Na programu od 13:45
San Pablo Burgos - Andorra
arenasport5
Na programu od 13:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Vaterpolo
19.06.2020. - 14:19

Korona pogodila vaterpolo: Pozitivan jedan reprezentativac, testirani svi

MN Press
Loše vesti, ovo nismo želeli da čujemo.

Ne, ne i ne! Nikako nije trebalo da se dogodi ovo.

Vaterpolisti Srbije su se okupili u Beogradu, počeli sa treninzima, ali su sada sve aktivnosti stopirane. Jedan od reprezentativaca je pozitivan na korona virus.

U pitanju je Nemanja Vico (25), koji igra na poziciji centra i već nekoliko sezona nastupa u inostranstvu. Nekadašnji vaterpolista Partizana je testiran u četvrtak uveče.

''Pre dve nedelje smo testirali Vica na antitela i bio je negativan. To je urađeno zbog sumnjivog kontakta. Krajem prošle nedelje je dobio temperaturu koja nije padala tri dana. Ponovo je urađen test i ponovo je bio negativan. Kako je temperatura ostajala visoka, uradili smo pregled kod infektologa i bris u ponedeljak. Rezultat je stigao u četvrtak uveče i nemanja Vico je pozitivan.On u poslednja dva dana nema temepraturu, dobro se oseća i provešće u kućnim uslovima narednih 14 dana'', ističe se u saopštenju VSS.

Potpisnik saopštenja je doktor Ivan Marjanović, a zbog ovog slučaja su prekinute sve aktivnosti seniorskog tima. Nacionalni tim se okupio kako bi zajedno trenirao u Beogradu puna dva meseca.

U prethodnom periodu su se pojavljivale informacije kako je vaterpolo, zbog hlorisane vode u bazenima, jedan od najbezbednijih sportova za održavanje u ovim uslovima.

Svi ostali seniorski reprezentativci Srbije, koji su prethodnih dana bili u kontaktu sa Vicom, testirani su na korona virus. O rezultatima tih testova savez će naknadno obavestiti javnost.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci