Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 19:00
NY Islanders - Florida
arenasport2
Na programu od 19:30
Sacramento - New Orleans
arenasport3
Na programu od 18:55
Bayer Leverkusen - Rangers
arenasport4
Na programu od 19:30
Lecce - Parma
arenasport5
Na programu od 19:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Vaterpolo
07.07.2020. - 14:59

JSD Partizan: Vanredna Skupština Vaterpolo kluba je NEOPHODNA

MN Press
Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan pružio je

Stanje u Vaterpolo klubu Partizan je odavno alarmantno, pre svega zbog finansijske dubioze i duga od najmanje 6,5 miliona evra, kao i spora sa opštinom Voždovac oko vlasništva nad bazenom i odlivom igrača.

U gigantu sa Banjice ne zna se trenutno ko upravlja klubom. Sa jedne strane je Aleksandar Šoštar, koji je, ispostaviće se, nelegalno smenjen početkom decembra prošle godine, a sa druge strane su bivši igrač i dugogodišnji funkcioner u klubu Mirko Bradajić i direkrtor Tatijana Rakas, koji sada upravljaju klubom.

Dve struje optužuju jedna drugu za loš rad, nedomaćinsko poslovanje. Ustali su i roditelji dece koja još treniraju u Partizanu, mada se zbog hladne vode na Banjici, "seljakaju" po raznim drugim bazenima u Beogradu. U međuvremenu, proslavljeni golman Aleksandar Šoštar dobio je dokaz da je Skupština na kojoj je smenjen 2. decembra 2019. godine bila nelegalna.

Danas se oglasio Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, koji je naveo da "sa pažnjom i brigom prati dešavanja u svojoj najtrofejnijoj udruženoj sekciji" i ocenio da su se stekli uslovi da se održi vanredna sednica Skupštine Vaterpolo kluba.

"Otkako je otpočela evidentna kriza upravljanja i poslovanja u Vaterpolo klubu Partizan, naše sportsko udruženje je nastojalo da postupa isključivo legalistički, držeći da su odluke nadležnih organa jedino pravno relevantne za davanje ocene o nečijem radu. Kako je, u međuvremenu, rešenje Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, koje je poništilo odluke skupštine VKP od 2. decembra 2019. godine, postalo pravosnažno, to UO JSDP konstatuje da su se stekli uslovi za održavanje Vanredne skupštine VKP zakazane za 13. jul 2020. godine", piše u saopštenju Jugoslovenskog sportskog društva.

Ističe se da "više od legaliteta zakazane Vanredne skupštine predstavlja njen nedvosmisleni legitimitet".

"Njeno zakazivanje plod je poštovanja apela više bivših legendarnih igrača VKP koji ne žele da nemo posmatraju urušavanje institucionalnih okvira na kojima počiva naša najtrofejnija sekcija, koji su svesni zabrinutosti roditelja čija deca treniraju u neuslovnim okolnostima kako bi ime vaterpolo Partizana opstalo u teškom vremenu a koji žele da na jednoj legalnoj skupštini, i to na osnovu odluka gradskog Sekretarijata za sport i omladinu potvrđenih od strane nadležnog republičkog ministarstva, u demokratskoj, sportskoj i legalno uspostavljenoj atmosferi odluče o putu kojim će dalje nastaviti Vaterpolo klub Partizan. Niko nema pravo da osporava odluke nadležnih organa. Zakon je, znamo, opor ali je zakon", piše u saopštenju JSD Partizan.

U saopštenju se pruža "puna podršku sazivanju i održavanju Vanredne skupštine Vaterpolo kluba Partizan, aktivnom i snažnom institucionalnom angažovanju Partizanovih vaterpolo legendi i odlukama koje će otkloniti krizu rukovođenja i rada u ovom našem najvrednijim trofejima ovenčanom klubu".

Poručeno je i da je statutarna obaveza JSD Partizan da vodi brigu o svim udruženim sekcijama kao i eventualno uvođenje privremenih mera u klub koji druže vreme ne odgovara svojim statutarnim obavezama u radu i rukovođenju.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci