Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 14:00
Magdeburg - Leipzig
arenasport2
Na programu od 14:30
LIGA ŠAMPIONA
arenasport3
Na programu od 14:00
Esbjerg - Budućnost BEMAX
arenasport4
Na programu od 13:00
St Mirren - Aberdeen
arenasport5
Na programu od 14:00
Mallorca - Osasuna
Otvori pretragu
Filip Filipović
Vaterpolo
22.07.2021. • 16:34

DA SE OPROSTIMO ZLATNOM MEDALJOM: Vaterpolisti priželjkuju da se ponovi Rio

Filip Filipović
MN Press
Filip Filipović bi voleo da se šampionska generacija oprosti od reprezentacije zlatnom medaljom u Tokiju

Kraj šampionske generacije. One koja je Srbiji u vaterpolu donela sve što je mogla, toliko radosti i uspeha.

Nažalost, tačka će biti stavljena u Tokiju. Kapiten "delfina" Filip Filipović je svestan pritiska i voleo bi da se ponovi uspeh sa prethodnih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru kada su osvojili zlato.

"Znamo kakav smo pritisak stavili sebi u Riji, ova generacija imala je imperativ osvajanja zlata i sada kad se opraštamo bilo bi idealno da ponovimo taj uspeh. Tada smo snali da po kvalitetu i prikazanim utakmicama i rezultatima logičan sled jeste da se u Riju završi kako jeste, hvala Bogu. Ali znamo i svi kako je počelo. Zahvaljujući nama pre svega, bili smo najveći krivci, zagorčali smo sebi put do četvrtfinala. Voleo bih da se sve ponovi, ali u sportu se ne ponavlja tako lako", rekao je Filipović.

Osećanja su pomešana...

"Većina nas će završiti reprezentativne karijere posle ovoga i svima je cilj da ostavimo srce u bazenu i pokažemo sve. Naravno, nismo jedini koji se pitaju na turniru. U Tokiju je još veća konkurencija, neće biti lako, s obzirom na to da nam je poslednjih osam utakmica. Želimo da svaki sekund bude vredan toga i nemamo šta da izgubimo."

Prvi duel je protiv Španije koja je pobeđivala Srbiju u nekim prethodnim mečevima.

"Dosta je bilo priče o Špancima, sjajna su generacija sa impozantnim rezultatima poslednjih godina, ali još ništa nisu osvojili i to je generacija koja dolazi. Imali smo sa njima par utakmica koje smo mogli da okrenemo, ali to je prošlost, nebitno. Spremni smo, videćemo koliko", završio je Filipović.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci