Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport2
Na programu od 08:00
Galatasaray - PAOK
arenasport3
Na programu od 08:00
Hrvatska - Argentina
arenasport4
Na programu od 08:00
Venezia - Verona
arenasport5
Na programu od 09:00
Cease Fire Massacre
Otvori pretragu
Vaterpolo lopta
Vaterpolo
11.10.2021. • 14:33

CRNOGORCU PRETI SUSPENZIJA: Vaterpolista pred dvogodišnjom zabranom

Vaterpolo lopta
(MN Press)
Reprezentativac Crne Gore Đuro Radović iz grčkog Olimpijakosa pred dvogodišnjom suspenzijom

Kako su prenele Vijesti, on nije ispoštovao pravila Svetske antidoping agencije, a FINA je Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore (VPSCG) poslala dopis u kojem se predlaže da prihvati dvogodišnju suspenziju.

Iza Đura Radovića je sezona u kojoj je imao mnogo problema s povredama u Jadranu, zbog kojih nije bio dovoljno spreman ni za Olimpijske igre u Tokiju.

Izgledalo je da je loš period prošlost za mladog vaterpolistu iz Herceg Novog kada je napravio iskorak u karijeri i potpisao trogodišnji ugovor sa Olimpijakosom, ali sada je situacija ozbiljna, gotovo alarmantna, jer je Radović na udaru Svetske antidoping agencije (WADA).

Grčki mediji prenose da bi Radović mogao da bude suspendovan iz svih takmičenja na dve godine zato što u nekoliko navrata ili nije ispunio dokumentaciju koju je bio u obavezi ili je to uradio na pogrešan način.

Nadležni, naime, žele da znaju lokaciju svakog sportiste, pogotovo iz olimpijskog programa, kako bi mogli da obave nasumični test na doping, ali od Radovića odgovor preko specijalizovane aplikacije "Where About" nije stigao. Ili nije stigao kada je to bilo potrebno.

VPSCG ima rok od dve sedmice, do 21. oktobra, da odgovori na predlog FINA.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci