Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Tomi Pol
Tenis
25.01.2023. • 22:00

PRIVILEGIJA JE IGRATI PROTIV ĐOKOVIĆA: Pol uzbuđen zbog polufinala Australijan Opena

Tomi Pol
Tanjug/AP Photo/Aaron Favila
Američki teniser oduševljen što će prvi put igrati protiv Novaka

Igranje protiv Novaka Đokovića u polufinalu Australijan Open biće najveće moguće iskustvo za dvadesetpetogodišnjeg američkog tenisera Tomija Pola.

Aktuelni 35. igrač sveta je priznao da bi mu bilo lakše da se domogne finala prvog Grend slema u sezoni da mu je rival Andrej Rubljov, ali i naglasio da je počastvovan što će s druge strane terena biti devetorstruki osvajač ovog turnira.

"Do sa da nisam imao prilike da igram protiv Novaka Đokovića, već smo samo nekoliko puta trenirali zajedno. Sreli smo se u svlačionici posle mog četvtfinalnog meča, on mi je čestitao i to je to. Verujem da bih imao više šanse da je Andrej Rubljov prošao u polufinale, ali igrati protiv takvog šampiona kakav je Đoković je privilegija. Uzbuđen sam i uživaću u ovom trenutku", rekao je Amerikanac.

Pol ima prilku da psotane prvi američki tensier koji je osvojio Australijan Open još od Endija Rodika 2009. godine, ali njemu taj podatak ne stavra poseban pritisak.

"Imao sam tada 11. godina, gledao sam Endija i stvarno ga voleo u to vreme. On je poslednji veliki igrač iz Sjedinjenih Američkih Država i još od malena slušam od trenera kako je potrebno da se pojavi neko novi. Govorili su mi da Amerika zaslužuje nove šampione i mislim da smo nas nekolicina na dobrom putu da vratimo američki tenis u vrh. E sad, da li ću baš ja osvojtii Australijan Open to je teško reći. Igarm protiv Novaka, velikog šampiona, ali bio bih neiskren ako bih rekao da se ne nadam prolasku u finale i kasnijem tirjumfu na turniru", rekao je Pol.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci