Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport2
Na programu od 09:00
Crvena zvezda - Radnički
arenasport3
Na programu od 08:00
Cleveland - Atlanta
arenasport4
Na programu od 09:00
Tondela - Porto
arenasport5
Na programu od 09:00
Cease Fire Massacre
Otvori pretragu
Novak Đoković i Danil Medvedev
Tenis
14.09.2021. • 12:32

BIĆE ZANIMLJIVO: Novak i Danil u borbi za prvo mesto na ATP listi

Novak Đoković i Danil Medvedev
Guliver images
Novak za sada ima svega 1343 poena više, a ostalo je nekoliko velikih turnira

Pehar namenjen osvajaču US Opena je završio u rukama Danila Medvedeva i samim tim je propala istorijska mogućnost da Novak Đoković postane prvi čovek u poslednjih pola veka koji je osvojio sva četiri Grend slema u istoj kalendarskoj godini.

Međutim, pred najboljim svetskim teniserom su tri meseca velike borbe u kojoj pokušava da postavi jedna drugi rekord. Ovoga puta onaj koji niko pre njega nikada nije uspeo da ostvari - da postane jedini igrač kojem je pošlo za rukom da sedam puta završi kalednarsku godinu na prvom mestu ATP liste.

Za sada, on i legandarni Pit Sampras su u šest navrata Novu godinu dočekali na čelu lestvice najboljih profesionalnih tenisera, a sada Đoković ima priliku da po još jednom statističkom parametru uđe u istoriju.

Međutim, taj posao neće biti ni malo lak, imajući u vidu da se do decembra održavaju turniri čiji je ukupni fond bodova oko 5.000, a Novak za sada ima svega 1.353 više od Rusa.

Od velikih turnira na kojima bi obojica trebalo da učestvuju pred nama su mastersi u Indijan Velsu (1.000 bodova) i Parizu (1.000), kao i završni masters u Torinu (do 1.500), a tu je i još nekolicina manjih turnira koji donose 250, odnosno 500 bodova, pa će biti zanimljivo za koji će se od njih odlučiti Đoković i Medvedev.

U ovom trenutku svaki osvojeni bod je zlata vredan i sasvim je sigurno da nas do kraja godine čeka izuzetno zanimljiva borba za prvu poziciju na ATP listi.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci