Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport2
Na programu od 06:00
Monaco - Rennes
arenasport3
Na programu od 06:00
Shortlist, ep. 73
arenasport4
Na programu od 06:00
Finalni turnir, Beograd
arenasport5
Na programu od 06:00
Kenny
Otvori pretragu
Đoković
Tenis
27.06.2022. • 09:18

ATP LISTA: Novak Đoković i dalje treći teniser sveta

Đoković
Seth Wenig/AP
Nema promena među 10 najboljih igrača sveta, samo su Cicipas i Rud zamenili mesta

Najboji srpski teniser Novak Đokvić i ovu nedelju započinje kao treći igrač na ATP listi, a ispred njega se nalaze samo Danil Medvedev i Aleksander Zverev.

Među prvih deset tenisera nema nikakve promene u odnosu na prošlu sedmicu, sem toga što su Stefanos Cicipas i Kasper Rud zamenili mesta, pa je tako Grk peti igrač sveta, odmah iza Rafaela Nadala, dok je Norvežanin šesti.

Posle njih šestorice slede Španac Karlos Alvarez, Rus Andrej Rubljov, Feliks Ožer-Alijasim iz kanade i Poljak Hubert Hurkaš.

Milomir Kecmanović i Filip Kraijnović ostali su na 30, odnosno 31. poziciji na ATP listi, Laslo Đere je pao za dve pozicije i trenutno je na 57. mestu, dok je Dušan Lajović 64. igrač sveta.

Ova ATP lista jedintvena je po tome što je objavljena na dan kad počinje turnir u Vimbldonu, na kojem igrači prvi put u istoriji neće moći da brane osvojene poene od prošle godine.

Preciznije rečeno, zbog odluke organizatora da se zabrani učešće tenserima iz Rusije i Belorusije, ATP je odlučio da se ovaj Grend slem neće bodovati za zvaničnu rang listu, ali će se brisati prošlogodišnji poeni, zbog čega će Đoković posle Vimbldona pasti na šestu poziciju.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci