Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
rukometna reprezentacija Srbije
Rukomet
24.11.2022. • 15:25

ŠVEDSKA TESTIRA SRBIJU: Rukometaši zakazali generalnu proveru pred SP

rukometna reprezentacija Srbije
RSS
Svetsko prvenstvo se održava od 11. do 29. januara (TV Arena sport)

Manje od 50 dana je ostalo do početka Svetskog prvenstva za rukometaše, koje će se održati od 11. do 29. januara 2023. godine u Poljskoj i Švedskoj (TV Arena sport). Naša selekcija je nakon trijumfa nad Slovenijom u baraž mečevima odigranim tokom aprila meseca ove godine obezbedila učešće na smotri najboljih ekipa sveta.

"Orlovi“ će pripreme za Svetsko prvenstvo započeti krajem decembra u SC FSS u Staroj Pazovi, a nakon deset dana priprema Srbija putuje u Švedsku, gde ih očekuju dva kontrolna meča sa aktuelnim šampionom Evrope i jednim od dva domaćina predstojećeg šampionata sveta.

Utakmice sa Švedskom na programu su 6. januara u 16:00 u Lundu i 9. januara u 18:10 časova Halmštadu. Uoči drugog susreta dve selekcije biće upriličena svečanost u čast Bengta Johansona, čuvenog švedskog selektora i jednog od najtrofejnijih svetskih trenera.

U periodu od 1988. do 2004. godine Šveđani su predvođeni Johansonom osvojili dva svetska i četiri evropska zlata, kao i tri srebrne medalje na Olimpijskim igrama.

Nakon provera u Švedskoj, naša selekcija će krenuti put Poljske, gde će u Кatovicama u okviru grupe E igrati svoje mečeve u preliminarnoj fazi Svetskog prvenstva. Rivali „orlova“ su reprezentacije Nemačke, Alžira i Кatara. Srbija će prvu utakmicu igrati 13. januara sa Alžirom, drugi meč je na programu 15. januara sa selekcijom Nemačke, a sa Кatarom će odmeriti snage 17. januara.

Predstojeći šampionat biće drugi po redu koji će biti odigran u formatu od 32 ekipe. Tri najbolje plasirane selekcije iz svake od osam grupa preliminarne faze nastavljaju takmičenje u glavnoj rundi i formiraju nove četiri grupe od po šest ekipa. Poslednjeplasirane reprezentacije nakon preliminarne faze nastavljaju takmičenje u Prezident kupu.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci