Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Crna Gora - Holandija
Rukomet
16.11.2022. • 20:10

PREVIŠE SLAVILE: Crnogorke na EP deklasirane od Holanđanki 17 razlike

Crna Gora - Holandija
EHF
Istorijski najubedljiviji poraz rukometašica Crne Gore

Rukometašice Crne Gore sinoć su obezbedile plasman u polufinale EP, ali su izgleda previše slavile taj uspeh, pa su večeras u poslednjem kolu Grupe 2 doživele istorijsku blamažu izgubivši od Holandije 42:25 (21:15), što su ljubitelji rukometa mogli da gledaju u prenosu na TV Arena sport.

To što im u rezultatskom smislu meč nije bio važan za plasman, nije opravdanje za rukometašice Crne Gore da se propisno obrukaju i dožive rekordni poraz u istoriji od 17 razlike. Do sada su u istoriji najubeldjivije bile poražene od Norveške (23:35). Opuštene kao na korzou dozvolile su da im Holanđanke zatresu mrežu čak 42 puta, što je takođe apsolutno negativni rekord po broju primljenih golova, jer su do sada samo Norvežanke uspele da im pogode mrežu 35 puta.

Kod Holanđanki najefikasnija je bila Smitsova sa sedam pogodaka, po šest puta su mrežu Crnogorki tresle Freriksova i Van der Hejdenova, Van Veteringova je postigla pet, a Bontova, Dulferova, Hausherova po četiri puta. Kod Crnogorki je igrača samo Jaukovićeva koja je postigla 11 od 25 golova.

Hrvatice su Grupi 1 morale da pobede Šveđanke sa više od 10 golova razlike kako bi se možda dokopale trećeg mesta, ali se dogodila mnogo realnija varijanta. Šveđanke su pobedile 31:27 (17:11) i zauzele su treće mesto. Najefikasnija je bila Hagmanova sa osam pogodaka, kod Hrvatica je Petika šest puta zatresla mrežu.

EP za rukometašice, 5. kolo

Grupa 1

Mađarska - Slovenija 29:25

Hrvatska - Švedska 27:31

Norveška - Danska 20.30

Standings provided by Sofascore

Grupa 2

Rumunija - Nemačka 28:32

Holandija - Crna Gora 42:25

Francuska - Španija 20.30

Standings provided by Sofascore

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci