Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 14:00
Magdeburg - Leipzig
arenasport2
Na programu od 14:30
LIGA ŠAMPIONA
arenasport3
Na programu od 14:00
Esbjerg - Budućnost BEMAX
arenasport4
Na programu od 13:00
St Mirren - Aberdeen
arenasport5
Na programu od 14:00
Mallorca - Osasuna
Otvori pretragu
Ilić
Rukomet
26.06.2021. • 20:40

IZAZOV ZA RUKOMETAŠKU LEGENDU: Ilić na klupi Vesprema

Ilić
(MN Press)
Srbin je dres mađarskog šampiona nosio šest godina

Pre dve godine jedan od najboljih srpskih rukometaša svih vremena Momir Ilić stavio je tačku na blistavu igračku karijeru, a izgleda da je došlo vreme da počne onu pored aut linije.

Kako javljaju mađarski mediji, nekadašnji rerepzentativac „orlova“, koje je 2012. godine predvodio do najvećeg uspeha od osamostaljenja (srebro na EP), trebalo bi uskoro da bude promovisan u novog trenera Vesprema.

Prema saznanjima portala “Nepszava“, čelnici mađarskog giganta su prelomili da ukažu poverenje trofejnom srpskom rukometašu, koji bi, ukoliko sve protekne prema očekivanjima, u četvrtak i zvanično trebalo da preuzme brigu o timu s kojim je dva puta bio vicešampion Evrope.

Ilić je igračka legenda Vesprema, čiji je dres nosio od 2013. do 2019. godine, osvojivši u tom periodu po pet šampionskih titula i Kupova u Mađarskoj, te dve Seha lige.

"Momir ima sve što je potrebno za ovu funkciju, s obzirom da je kao igrač ostario gotovo sve. Bio je glavni igrač u Kilovom dvostrukom pohodu na Ligu šampiona, čiji je bio i najbolji strelac. Takođe, Vespremova publika ga obožava zbog njegovog stila igranja, koji mu je bio zaštitni znak. Nikada se nije predavao njegova želja za pobedom je bila identična u svakoj situaciji. Kažu i da je na treningu išao „do zida“, da se nije štedeo nijednog trenutka. Svoj život je podredio rukometu", navode Mađari i ističu da jedinu stvar koja mu se može uzeti kao nedostastak je isksutvo.

"Nikada nije vodio vrhunski tim. Bilo je primera da veliki igrači neometano sede na trenerskoj klupi, ali mogu da se nađu i drugačiji primeri", piše između ostalog u tekstu na mađarskom portalu “Nepszava“.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci