Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 10:00
Pregled 14. kola
arenasport2
Na programu od 10:00
Real Madrid - Valencia
arenasport3
Na programu od 09:00
PSG - Aalborg
arenasport4
Na programu od 10:00
Bačka - Crvena zvezda
arenasport5
Na programu od 09:00
Elway to Marino
Otvori pretragu
Rukomet
06.05.2021. • 18:34

IDEMO DA POBEDIMO HRVATE I FRANCUZE: Rukometna legenda o žrebu za EP

MN Press
Direktor rukometne reprezentacije Srbije Ratko Nikolić u izjavi za MONDO ocenio je da je grupa u kojoj su “orlovi” najjača na predstojećem Evropskom prvenstvu 2022

Piše: Goran Arbutina

Rukometna reprezentacija Srbije u četvrtak je dobila protivnike na Evropskom prvenstvu 2022. a “orlovi” nisu imali mnogo sreće na žrebu u Budimpešti.

Selekcija Tonija Đerone igraće u grupi C sa Hrvatskom, Francuskom i Ukrajinom.

 Direktor rukometne reprezentacije Srbije Ratko Nikolić u izjavi za MONDO rekao je da je grupa u kojoj su “orlovi” najjača na predstojećem Evropskom prvenstvu 2022.

"Teška grupa definitivno. Mi se ne opterećujemo. Ulazimo u svaku utakmicu da pobedimo, tako će biti i na ovom Evropskom prvenstvu. Biće veoma teško. Hrvati uvek dobri, a igramo ponovo sa Francuzima, gde sigurno neće biti lako. Ali na EP nema lakih protivnika. Idemo da igramo najbolje što možemo", poručio je legendarni pivotmen i prvi kapiten orlova.

Grupa C igraće se u Segedinu, a protivnici će imati mnogo motiva protiv Srbije. O rivalstvu Srbije i Hrvatske ne treba trošiti reči, a rukometaši Francuske sigurno će želeti da se revanširaju “orlovima” za remi i poraz u kvalifikacijama.

"Sigurno da će biti motivisani. Ali sada nas svi respektuju, tako da neće biti lako ni nama ni njima", istakao je Nikolić.

Utisak je da je Ukrajina u ovoj grupi apsolutni autsajder, da li će ona moći da nekom pomrsi račune u borbi za jedno od dva mesta koje vode u narednu fazu?

"Na Evropskom prvenstvu nema lakih protivnika. Tako da se ne treba da se opuštamo ni protiv Ukrajine", zaključio je Nikolić.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci