Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Crna Gora slavi
Rukomet
20.11.2022. • 19:50

CRNOJ GORI BRONZA NA EP: Francuskinje pale posle produžetaka

Crna Gora slavi
EHF
Rukometašice Crne Gore na teži način stigle do medalje

Rukometašice Crne Gore osvojile su treće mesto i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu jer su posle produžetaka pobedile selekciju Francuske 27:25 (22:22, 12:13).

Viđen je nesvakidašnji rolerkoster u poslednjih 10 minuta sa raspletom kakav se retko viđa. Crnogorke su imale tri gola prednosti (20:17), Francuskinje su serijom od 4:0 povele 21:20 na dva minuta pre kraja. Crnogorke su preko Jauković ponovo povele 22:21 i na osam sekundi pre kraja Grbićeva je napravila isključenje a zatim nije dozvolila da rivalke izvedu loptu pa je uz crveni karton Francuska dobila sedmerac na dve sekunde pre kraja. Zadi je bila hladnokrva, pa su se igrali produžeci.

U produžecima se vodila velika borba u kojoj su se Crnogorke bolje snašle, imale su više živaca, pa su slavile 27:25. Francuskinja Zadi je u 69. minutu promašila sedmerac i sve je bilo gotovo. 

Kod Crnogorki najefikasnije su bile Jauković i Radičević sa po šest golova. Grbićeva i Petikosićeva su postigle po četiri. Kod Frabncuske Granije i Minko postigle su po četiri gola.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci