Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport2
Na programu od 14:00
Pregled kola
arenasport3
Na programu od 14:30
Santos - Union La Calera
arenasport4
Na programu od 14:30
Pregled kola
arenasport5
Na programu od 13:30
Fantastic lies
Otvori pretragu
Rjoju Kobajaši
Ostali sportovi
01.01.2022. • 17:30

TURNEJA ČETIRI SKAKAONICE: Rjoju Kobajaši najbolji i u Garmišu

Rjoju Kobajaši
Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Novogodišnja turneja nastavlja se 4. januara kada je na programu takmičenje na skakaonici Bergisel u austrijskom Insbruku

Japanac Rjoju Kobajaši pobednik je i drugog takmičenja u okviru Novogodišnje turneje "Četiri skakaonice".

Na tradicionalnom novogodišnjem nadmetanju u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu Kobajašhi je stigao do trijumfa skokovima od 143 i 135,5 metara.

Japanac je bio ukupni pobednik turneje u sezoni 2018/2019 i tada je trijumfovao na sve četiri skakaonice, a sada se nalazi na pola puta do tog uspeha.

Sa samo 0,2 poena manje u odnosu na pobednika drugo mesto u Garmišu osvojio je Nemac Markus Ajzenbihler. Domaći takmičar je izveo skokove od 141 i 143,5 metra, ali je drugi skok bio bez telemarka.

Osvajanjem trećeg mesta najprijatnije iznenađenje priredio je mladi Lovro Kos. Slovenac je do plasmana karijere došao skokovima od 135,5 i 138 metara.

Na polovini takmičenja u plasmanu turneje vodi Rjoju Kobajaši ispred Norvežanina Mariusa Lindvika i Slovenca Lovre Kosa.

Petom pobedom u sezoni Kobajaši je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa od Karla Gajgera, koji je u Garmišu bio tek sedmi. Japanac sada ima 21 bod više od takmičara iz Nemačke.

Novogodišnja turneja nastavlja se 4. januara kada je na programu takmičenje na skakaonici Bergisel u austrijskom Insbruku.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci