Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 08:00
Marseille - Monaco
arenasport2
Na programu od 08:00
Denver - Phoenix
arenasport3
Na programu od 09:00
PSG - Aalborg
arenasport4
Na programu od 09:30
Ženska strana medalje - Tijana Milutinović
arenasport5
Na programu od 09:00
Elway to Marino
Otvori pretragu
novak
Ostali sportovi
22.10.2020. • 13:58

Novak: Igram tenis života, ali mogu i sutra da se povučem

novak
Najbolji teniser sveta o brojim temama

Želim da budem najbolji na svetu, igram najbolji tenis u životu, ali i da stavim tačku ovog trenutka na karijeru ne bi bilo problema i ni zbog čega ne bih žalio.

Ovo je poruka koju je svetu poslao nabolji teniser sveta Novak Đoković direktno iz Beograda, a pred odlazak u Beč gde će igrati sledeći turnir ove sezone.

– Postoji žal što nisam nisam osvojio US open ili Rolan Garos, a bio sam u izuzetnoj formi. U Parizu sam imao mnogo boljeg protivnika,a i finale je veliki razulatat. Na US openu sam imao tu nesrećnu situaciju zbog koje sam diskvalifikovan. Ostalo sam osvojioo. Ako ne računam tu diskvalifikaciju, izgubio sam jedan meč. Igram možda i tenis života, jeste da je isprekidana, ali sam vezao mnogo pobeda. Može da se poredi sa 2011. i 2015. Trudiću se da zavšim kao broj 1 i da steknem značajniju prednost za prva tri meseca u sledečoj godini. To će mi dozvoliti da ostvarim dva najvažnija cilja.

Novak je dodao i da bi mogao iste sekunde da se povuče, ali da i dalje ima dečju radost kada je na terenu.

– Ustručavam se da poredim ovu sezonu sa 2011. i 2015. godinom koje su bile izvarnedne. Pristiak je sastavni deo života svakog čoveka. Moramo da prihvatimo da ćemo imati velike količne pristka. Da li će on biti gorivo ili oriđje protiv sebe… Ne osećam da me to opterećuje. Možda nekome smeta što imam najviše ambicije, ali to je moj karakter. Ljudi vole pretvarnje i to poštuje. Moj cilj jeste da budem broj jedan, da istorijski najduže budem na toj poziciji. Ne mislim da se oprerećujem, znam kako da pronađem balans. Nekada se umorim, ali to je život i učite kroz život, stičete nova saznanja. Pokušavate da budete najbolji moguće. Nemam moranje da se bavim tenisom, mogu sutra da završim sve i bio bih zadovoljan. Ali, pričinjava mi i dalje zadovoljstvo. Sam čin igranja tenisa me čini radosniom. Dok god je to tako nastaviću da igram. Dokle god sam na turu imam i ambicije – tvrdi Đoković.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci