Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:00
Nice - Lille
arenasport2
Na programu od 04:00
Fenix Toulouse Handball - HC Metalurg
arenasport3
Na programu od 04:30
Playoff best of
arenasport4
Na programu od 05:00
Golden State - LA Lakers
arenasport5
Na programu od 04:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Odbojka
21.05.2020. - 10:50

ŽOK Spartak: Ne prihvatamo SKANDALOZNU odluku OSS, i na sud ako treba

MN Press
U Subotici ne mogu da se pomire sa rešenjem Odbojkaškog saveza Srbije.

Prekid odbojkaške sezone u Srbiji zbog pandemije korona virusa nije svima bio pravedan.

Ženski odbojkaški klub Spartak iz Subotice smatra da je Odbojkaški savez Srbije žestoko oštetio samo jedan klub - njihov.

OSS je 28. aprila doneo odluku o prekidu sezone u svim odbojkaškim takmičenjima, proglasivši kraj 2019/20 i objavivši imena članova svih liga u narednoj sezoni.

Prema toj odluci ŽOK Spartak je ispao u drugi rang takmičenja, ne dobivši priliku da se izbori za opstanak na terenu.

"Ženski odbojkaški klub Spartak iz Subotice ne prihvata nezakonitu odluku Odbojkaškog saveza Srbije od 28. aprila 2020. godine u vezi prekidanja nacionalnog prvenstva i formiranja Lige sa sezonu 2020/21. Nezakonitom odlukom Izvršnog Odbora OSS odbojkaška Super liga nije poništena kao što je to učinjeno u većini odbojkaških prvenstava širom Evrope, već je okončana proglašenjem prvaka za zelenim stolom preko elektronske sednice. ŽOK Spartak je izbačen iz Lige iako smo dva kola pre kraja regularanog dela prvenstva imali realne šanse da izborimo baraž za opstanak u društvu najboljih", stoji na početku saopštenja kluba iz Subotice.

Oni navode da je odluka skandalozna jer su sve lige ispod Superlige bile proširene na 12 klubova, a da je samo najviši rang ostao na istom broju od 10 ekipa. Iz OSS su rekli da je to učinjeno "da niko ne bi bio oštećen".

"Zašto je onda oštećen samo ŽOK Spartak? Razočarani smo OSS i načinom na koji je ova odluka donešena. Čelnici su istakli da su navodno kontaktirali par klubova među kojima su Crvenu Zvezda, Partizan, Vizura, Vojvodina, Željezničar, koji su po njima podržali ovu odluku. Ovakve važne odluke koje se tiču svih klubova bi trebalo donositi u konsultaciji sa svim klubovima, a ne voljom par ljudi u OSS", stoji dalje u saopštenju ŽOK Spartak.

"Nismo ranije izlazili sa saopštenjem jer smo tražili način da u direktnoj komunikaciji sa predsednikom i generalnim sekretarom OSS nađemo rešenje da se ova skandalozna i nezakonita odluka poništi. Čak smo bili i na sastanku sa čelnim ljudima OSS koji su kategorički odbili mogućnost da se ova odluka može promeniti i da ostaje na snazi. Smatramo da još uvek ima vremena i mogućnosti da se ova nepravda ispravi. Svako može da pogreši, ali je veliki onaj koji svoju grešku uvidi i poradi na tome da je ispravi i da se u budućnosti slične greške ne ponavljaju. Žok Spartak će ispravnost sadašnje nezakonite odluke, ukoliko ostane na snazi, preispitati kod najviših srpskih, evropskih sudskih istanci i arbitraža", navodi se u saopštenju Subotičana.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci