Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 22:00
Real Madrid - Mallorca
arenasport2
Na programu od 23:00
Monaco - Saint Etienne
arenasport3
Na programu od 23:00
Pregled kola
arenasport4
Na programu od 23:00
Fiorentina - Inter
arenasport5
Na programu od 23:00
The Birth
Otvori pretragu
Odbojka
15.07.2021. • 16:19

ZLATNE DEVOJKE KRENULE DA ODBRANE NAJSJAJNIJE OLIČJE! Verujemo u kvalitet i dobar rezultat

MN Press
Srpske odbojkašice iznele su utiske i očekivanja pred Olimpijske igre

Nakon što je saopšten konačni spisak, devojke su krenule na put.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić prethodno je saopštio imena koja putuju na pripremni kamp pred Olimpijske igre, a hrabre devojke krenule su u Japan.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Japan letom preko Frankfurta, u grad Hofu, u kojem će obaviti pripremni kamp pred početak Olimpijskih igara.

Srpkinje u Tokiju ne samo da brane zlatnu medalju iz Rija 2016. godine, već na takmičenje odlaze kao aktuelne svetske i evropske šampionke.

U avionu koji je danas u 13.55 časova poleteo sa beogradskog aerodroma našlo se 14 igračica koje će konkurisati za sastav reprezentacije koji će nastupati na Olimpijskim igrama.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje selektor Zoran Terzić istakao je da će ekipa u Hofuu imati sjajne uslove za obavljanje poslednjih priprema za nastup na Igrama.

"U Hofuu ćemo imati sve uslove da se dobro spremimo. Ljudi iz tog grada su sjajni domaćini, bili su u Srbiji nekoliko puta, prate našu reprezentaciju i očekujemo da će i ovoga puta, kao i 2018. godine to biti uspešan pripremni kamp. Bićemo tamo 5 dana što je dovoljno za aklimatizaciju i sitne korekcije u Igri kako bi spremni dočekali Igre. U Tokio idemo kao olimpijski vicešampioni i aktuelni svetski i evropski šampioni. Daćemo sve od sebe, i nadamo se da će to biti dovoljno za dobar rezultat. Ono što je bitno, jeste da su igračice spremne da daju svoj maksimum", istakao je selektor pred put.

 

Kapiten naše reprezentacije Maja Ognjenović je rekla da će naše odbojkašice dati sve od sebe da ponove, ili čak i nadmaše rezultat koji je ostvaren u Riju pre pet godina.

"Uzbuđeni smo zbog toga što konačno krećemo u Japan. Imali smo duge i ozbiljne pripreme, kakve iziskuje takmičenje kao što su Olimpijske igre, ali i Evropsko prvenstvo koje nas očekuje kasnije. Ne želimo da ništa predviđamo, ali smo svesni da imamo pozitivan pritisak, koji i sada osećamo i nadamo se da ćemo od utakmice do utakmice uspeti da budemo sve bolji i bolji", istakla je je Maja Ognjenović.

Najbolja igračica proteklog Svetskog prvenstva na kojem su Srpkinje došle do zlata, Tijana Bošković, istakla je da veruje u kvalitet naše reprezentacije.

"Ja sam jako srećna i uzbuđena što konačno krećemo put Japana i veliko je zadovoljstvo opet biti deo Olimpijskog tima Srbije. Znamo da nas očekuje težak turnir i naši protivnici imaju jako velike ambicije i svaka utakmica će biti važna. Ja verujem u naš kvalitet i u sve ono što smo radili proteklih godina. Verujem da ćemo ostvariti dobar rezultat na Olimpijskim igrama", sigurna je Tijana.

 

Hrabro devojke!

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci