Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:00
Nice - Lille
arenasport2
Na programu od 04:00
Fenix Toulouse Handball - HC Metalurg
arenasport3
Na programu od 04:30
Playoff best of
arenasport4
Na programu od 03:00
Šibenik - Dinamo
arenasport5
Na programu od 04:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Odbojka
23.06.2020. - 13:00

Otkriće evropskog šampiona UŽIVO: Bio sam NULTI pacijent u timu Srbije!

MN Press
Zvezda odbojkaške selekcije otkriva do sada nepoznate detalje.

Korona virus je ponovo u centru pažnje, jer je njegovo širenje ponovo pojačano u Srbiji. Najviše se priča o Adria turu, teniskim turnirima Novaka Đokovića na kojima su se zarazili Viktor Troicki, Grigor Dimitrov i Borna Ćorić, između ostalih.

A sada je o korona virusu govorio i Aleksandar Atanasijević, koji je otkrio da je bio nulti pacijent u odbojkaškoj reprezentaciji Srbije!

Korektor evropskih šampiona je po dolasku u Srbiju iz Italije bio pozitivan na kovid-19.

"Bio sam dugo u italiji, dva meseca, za vreme najveće pandemije. U zemlji u kojoj je bio najveći broj preminulih i zaraženih. Ušao sam u Srbiju sa negativnim testom, da ne bih bio u karantinu. Posle 15-20 dana se budim sa temperaturom, osećam prve simptome. odlazim na Infetktivnu kliniku u Beogradu, testiram se i bio sam pozitivan. Nekoliko dana sam bio na klinici, posle toga na kućnom lečenju. Za nekoliko dana mi prolazi karantin i imaću konačno priliku da izađem iz kuće i da se vratim normalnom životu", rekao je Atanasijević uživo gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

Atanasijević je bio takozvani nulti pacijent u selekciji Srbije, od kojeg je dalje počela da se širi zaraza.

"U razgovoru sa doktorima, bio sam u Srbiji 15-20 dana, ovde negde sam 'pokupio' virus. Nebitno je gde sam se zarazio. Sad se osećam bolje, kao i svi koji su bili sa mnom u kontaktu. O njima brineš više nego o sebi. Bio sam u kontaktu sa njima. Bio sam nulti pacijent u reprezentaciji Srbije. Od mene je krenulo sve. Oni su bili na Infektivnoj klinici odakle su pušteni posle nekoliko dana", dodao je Atanasijević.

On je pre dva meseca imao operaciju kolena, zbog čega mu je imunitet opao, pa je i to verovatno uticalo na sve.

"Sigurno je da imunitet ima veliki uticaj. 23. aprila sam imao operaciju kolena u Italiji, posle par dana dobio sam upalu pluća kao komplikacija posle operacije. Sve je to prošlo posle desetak dana i upravo iz tog nekog straha sam na prve simptome reagovao, nisam želeo da rizikujem. Sledeći test je u petak. Nadam se da ću biti drugi put negativan", zaključio je Aleksandar Atanasijević.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci