Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 03:15
UCL Arhiva
arenasport2
Na programu od 03:00
Rail Cargo Hungaria - Podravka
arenasport3
Na programu od 03:00
Lens - Lille
arenasport4
Na programu od 01:30
Genoa - Torino
arenasport5
Na programu od 03:00
The Birth
Otvori pretragu
Nebojša Žugić
24.07.2021. • 19:51

NEBOJŠA ŽUGIĆ NAJAVIO: Pokrećemo nove kanale, želimo da smo najbolji

Nebojša Žugić
Generalni direktor Arena Channels otkrio nove planove

Generalni direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić najavio je danas planove za ekspanziju TV Arena sport, što uključuje i pokretanje novih kanala.

On je, gostujući u emisiiji" Kao nekada" pričao o kupovini prava na prenose utakmica Premijer lige, ali i svim drugim aktivnostima na najkvalitetnijoj sportskoj televiziji u regionu.

"Kupovina prava na prenos mečeva Premijer lige je bio deo naše strategije i taj uspeh je došao kao šlag na tortu nakon svega onoga što smo uspeli da uradimo u poslednje tri godine, a uspeli smo mnogo. Ponosan sam što smo uspeli da dobijemo na tom tenderu, koji je trajao dugo i u kojem smo u tržišnoj utakmici učestvovali protiv nekih od najvećih svetskih agencija i lokalnih brodkastera. Uspeli smo da pobedimo i da za gledaoce u regionu više ne postoji dileme koja je najbolja sportska televizija", rekao je Žugić i nastavio:

"Napravili smo dobru strategiju i uspeli da pobedimo. Spekuliše se sa nekim iznosima o kojima ne želim da pričam, ali razumem da se naša konkurencija buni. Premijer liga je veliko takmičenje i oko prava za njihove prenose su izbijali medijski ratovi u nekim zemljama, ali meni samo sveta što je sve to ovde politizovano. Naša konkurencija je imala razne privilegije na tržištu i dominantan položaj zbog pasivnosti Telekoma i TV Arena sport, a kad smo se mi probudili postalo je zanimljivije jer želimo da budemo najbolji. Mi nismo komentarisali zašto su oni kupili Grand za 30 miliona, jer je to njihova odluka. Oni imaju Grand mi imamo Premijer ligu."

Selidbom Premijer lige na kanale TV Arena sport postojeći resursi su postali suviše tesni da isprate sve sportske događaje koje naša televizija pruža, zbog čega Žugić najavljuje pokretanje novih kanala.

Nebojš Žugić
Foto: TV Arena sport

"Pored najboljeg evropskog fudbala, naši gledaoci mogu da prate utakmice NBA lige, vrhunske rukometne mečeve, odbojku i vaterpolo, a uskoro u ovom sportu kreće i regionalan liga koju ćemo takođe prenositi. Zato ćemo morati da pokrenemo od tri do pet novih kanala, budući da imamo toliko kvalitetnih prenosa i materijala. Nedostaje nam još samo Evroliga, ali Bože moj, biće i toga."

Generalni direktor Arena Channels Group je istakao da će se sva ulaganja ove kompanije sigurno isplatiti i naveo jedan konkretan primer.

"Razvijamo servis na platformi 'Arena cloud', gde će po ceni od 150 ili 250 dinara moći da se pogledaju najzanimljiviji detalji sa svih najjačih takmičenja. To je vrhunski sadržaj po vrlo povoljnoj ceni, a pomnožite to sa brojem naših korisnika i sigurno ćete videti da smo imali dobru računicu. A, to je samo jedan mali primer isplativosti našeg ulaganja."

Među postojećim kanalima, za vrlo kratko vreme kod se ljubitelja sporta se izdvojio TV Arena fight, specijalizovani kanal za borilačke sportove.

"Jesam veliki zaljubljenik u borilačke sportove, ali nije to razlog zašto smo pokrenuli TV Arena fight već taj što smo umeli da prepoznamo šta ljudi vole i odlučili smo da pratimo trendove. Borilački sportovi su u ekspanziji, a mi smo srpski boks uspeli da vratimo u život sa aparata i zaživela je domaća liga, tu je i regionalno takmičenje, i sve to uz podršku predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije. Kao kruna svega toga krajem godine će u Beogradu biti održano Svetsko prvenstvo, što će biti orgomna stvar za popularizaciju Srbije. Evo, nedavno nas je posetio legendarni Roj Džons, a tokom SP bi trebalo da dođe Majk Tajson, možda i Silvester Stalone, ali da ne otkrivam sada sve."

Godinama unazad TV Arena sport je prepoznatljiva po kvalitetnim košarkaškim prenosima, među kojima se ističu oni sa NBA parketa.

"Stvarno volim da gledam NBA ligu, a moram priznati da sam cele godine navijao za MIlvoki i jako mi je drago što su osvojili titulu. Kako su se oni vraćali iz nemogućih situacija to je neverovatno. Drago mi je i što su naši novinari Edin i Kole imali tu mogućnost da uživo prate to finale, a nije lako izboriti se za takav status. TV Arena sport je prepoznata u NBA ligi kao pouzdan partner, cene naš trud koji ulaženo u popularizaciju ovog takmičenja i ušli smo u VIP kategoriju saradnika. Uz to, ponosan sam i na sve ono što radimo na promociji fudbalske Linglong Superlige Srbije, što smo u veoma kratkom vremenu uspeli da postavimo VAR sistem i što će navijači svih klubova u Srbiji svake nedelje moći uživo da posmatraju svoje ljubimce", završio je Žugić.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci