Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Adrien Rabio
Mundijal - KATAR 2022
07.12.2022. • 22:58

RAT SA DEŠANOM, PA HEPIEND: Rabio od "odmetnika" postao nezamenjiv u timu Francuske

Adrien Rabio
Tanjug/(AP Photo/Frank Augstein)
Vezni igrač Juventusa pred Englesku govorio i o odnosu sa selektorom

Adrien Rabio je u poslednjih godinu i po dana postao nezamenjiv šraf u igri Francuske. Vezni igrač Juventusa i na Mundijalu u Kataru pruža impresivne partije, a pred meč četvrtfinala protiv Engleske govorio je otvoreno i o odnosu sa selektorom Didijeom Dešanom.

Pred SP u Rusiji 2018. godine, Rabio je odbio da bude među alternativama sa šireg spiska, pa ga je Dešan precrtao i nije pozivao pod zastavu pune dve godine. Tek 2020. godine Dešan i on su rešili problem.

"Uvek sam imao dobar odnos sa Dešanom, čak i pre onog dešavanja pred Mundijal u Rusiji. Dve godine nisam bio na spisku selekcije, a kad me je pozvao imali smo jako dobar razgovor. Nisam znao tada šta da očekujem, ali je sve krenulo u dobrom pravcu. Upoznali smo se bolje, više me sada razume, poznaje moju ličnost i danas smo mnogo bliži nego ranije", objasnio je Rabio na pres konferenciji.

Za dobra izdanja u Kataru zaslužna je i dobra fizička pripremljenost, ne krije igrač Juventusa.

"Da bih iskazao pun potencijal moram da budem maksimalno fizički pripremljen. Dobar rad u Juventusu omogućio mi je da igram 90 minuta u kontinuitetu i da ne usporavam. Ranije sam imao neke "prazne minute", danas to nije slučaj. Zato se osećam sjajno na terenu, mogu reći da nikad nisam bio srećniji. To dolazi i sa činjenicom da sam odrastao, sazreo. I moj fudbal je porastao".

Sve je manje kritika na račun njegove igre što mu je veoma drago. Četvrtfinale protiv Engleske doživljava kao još jednu stepencu ka odbrani titule svetskog prvaka.

"Mi smo odlična grupa, imamo dobru hemiju, igramo na jednom visokom niovu i pokušaćemo da uđemo u polufinale. Cenimo Englesku, kao tim sa potencijalom i imamo veru u sebe", zaključio je jedan od retkih startera u ekipi "trikolora" koji se nije okitio titulom prvaka sveta pre četiri godine.

Engleska i Francuska četvrtfinalni meč igraju u subotu od 20.00 časova (TV Arena Premium 1) na stadionu "Al Bajt".

Poslednje vesti

Poslednji video snimci