Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
De la Fuente
Mundijal - KATAR 2022
08.12.2022. • 13:45

DE LA FUENTE SELEKTOR ŠPANIJI: Luisa Enrikea menja tvorac mlade selekcije

De la Fuente
TV Arena Screenshot
"Crvena furija" dobila novog selektora

Španija se vratila sa Mundijala posle neuspeha u osmini finala i odmah je došlo do promene na klupi jer će Luisa Enrikea, kome je istekao ugovor, zameniti Luis De La Fuente, tvrdi ekskluzivno "Marka".

Predsednik FF Španije Rubijales nije ni razmišljao o drugim kandidatima, a pominjao se Roberto Martinez, koji je otišao sa klupe Belgije, nego je odmah odlučio da palicu preda u ruke tvorcu današnje generacije.

Iskusni 61-godišnji trener je od 2013. godine u španskom Savezu, vodio je pet godina omladinsku selekciju, a aktuelni je selektor mlade reprezentacije kao i selekcije do 23 godine. Osvajao je EP za omladince 2015. godine, zatim EP za mlade selekcije 2019. godine, kao i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pod njegovom rukom u mlađim selekcijama Španije razvijali su se Asensio, Sebaljos, Rodi, Unai Simon, Dani Olmo, Ojarzabal, Soler, na posletku Pedri, Gavi, Fati... Znači, većina aktuelnih igrača.

I neće De la Funte debitovati na klupi A selekcije, jer je 8. juna 2021. godine prinudno vodio ekipu protiv Litvanije i pobedio 4:0.

Nekadašnji levi bek Atletik Bilbaoa, Sevilje i Alavesa, trenersku karijeru započeo je 2000. godine na klupi Portugalete, vodio je Aureru, Bilbao Atletik i Alaves, pre nego što je 2013. godine postao uposlenik u španskom Savezu.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci