Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:00
Fiorentina - Verona
arenasport2
Na programu od 00:00
Daegu - Ulsan
arenasport3
Na programu od 00:00
Le Havre - PSG
arenasport4
Na programu od 00:00
Igokea - Crvena zvezda mts
arenasport5
Na programu od 00:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
25.05.2020. - 15:49

Zvezda se oglasila: Ovo je bilo JEDINO moguće! Napravićemo tim za Evroligu

MN Press
Crveno-beli objavili saopštenje povodom odluke Evrolige.

Zamršena situacija u Evroligi razrešena je na zadovoljstvo Crvene zvezde i njenih navijača.

Najjače evropsko takmičenje i sledeće godine će igrati isti učesnici kao ove, što znači da će crveno-beli opet predstavljati Srbiju i region.

U klupskom saopštenju nakon te zvanične odluke, iz Zvezde su poručili da je to bilo realno i jedino moguće rešenje. 

"KK Crvena zvezda mts smatra da je ovo najrealnije, najpravednije rešenje za sve klubove, uključujući i naš, koji se u trenucima prekida borio za četvrtfinale najelitinijeg evropskog takmičenja, ali se tokom dvomesečne pauze do konačne odluke Evrolige, ponašao odmereno bez ikakvog prejudiciranja konačnog rešenja koje je zapravo bilo – jedino moguće!", piše u saopštenju.

"Ovakvu odluku kada je naš klub u pitanju vidimo i kao još jednu potvrdu kvalitetnog rada KK Crvena zvezda, partnerskog odnosa koji imamo sa Evroligom već dugi niz godina, ali i velikog poverenja koje najkvalitetnije klupsko takmičenje ima prema našem klubu i koje je građeno dugi niz godina", takođe je navedeno.

Pred crveno-belima je sada formiranje ekipe za narednu godinu, a igrači će imati neuobičajeno dugačak odmor između dve sezone - praktično sedam meseci.

"KK Crvena zvezda mts će nastaviti kao višegodišnji integralni deo evroligaške porodice da se razvija kao klub koji je već skoro deceniju učesnik Evrolige, ali će takođe tokom leta napraviti sve neophodne i moguće korake kako bi naš klub i prvi tim bili konkurentni  u narednoj sezoni Evrolige, koja će biti izazovna zbog globalne pandemije virusa Covid-19 koja je i prekinula košarkašku sezonu u Evropi. O svim daljim koracima klub će se naknadno oglasiti u narednom periodu", saopšteno je sa Malog Kalemegdana.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci