Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:30
Boston - Toronto
arenasport2
Na programu od 06:00
Atalanta - Verona
arenasport3
Na programu od 07:30
Lokomotiv Moskva - Salzburg
arenasport4
Na programu od 07:00
Crvena zvezda - Rad
arenasport5
Na programu od 07:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
22.05.2020. • 13:21

Vrhunski košarkaški treneri u Beogradu tek na jesen

MN Press
Prestižni trenerski seminar, Beogradska klinika, neće se održati krajem juna u glavnom gradu Srbije, kako je planirano, zbog pandemije korona virusa

Devetnaesto izdanje Beogradske klinike, jednog od najprestižnijih trenerskih seminara na svetu, trebalo je da se održi 27. i 28. juna u našem glavnom gradu, tokom trajanja kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre. Zbog dobro poznate situacije sa pandemijom virusa korona, koja je u celom svetu paralisala sve sportske događaje, i Beogradska klinika je odložena.

"Trebalo je da ove godine imamo još jedan izvanredan trenerski seminar i priliku da na najkvalitetniji mogući način edukujemo naše trenere. U prilog tome svedoči i podatak da su nam učešće potvrdili prvi trener Feniks Sansa Monti Vilijams, kao i šef stručnog štaba Armanija Etore Mesina, a bili smo u završnim pregovorima sa još nekim veoma zvučnim trenerskim imenima", naveo je Ivan Jeremić, predsednik Udruženja košarkaških trenera Srbije, koje je uspešni organizatora Klinike već skoro dve decenije.

"S obzirom na celokupnu situaciju bili smo primorani da se zahvalimo Montiju Vilijamsu i Etoreu Mesini na dobroj volji i želji da održe predavanja, jer u predviđenom terminu niko nije mogao da garantuje da će Klinika moći da se održi. Obojica vrhunskih stručnjaka su nam se obratila pismima u kojima su obećali da će prvom sledećom prilikom drage volje biti gosti Beograda i našeg renomiranog seminara".

Udruženje košarkaških trenera Srbije i pored svih problema nije odustalo od organizovanja Klinke, pa ovaj seminar nije otkazan već je samo odložen.

"Na nedavno održanom Upravnom odboru Udruženja košarkaških trenera Srbije doneta je odluka da se Trenerski dani, seminar za trenere mlađih kategorija i Beogradska Klinika održe zajedno na startu naredne košarkaške sezone. Tačan termin zavisiće od odluke čelnika Košarkaškog saveza Srbije. Ideja je da nam predavači budu strani treneri, ali videćemo koliko će to biti izvodljivo s obzirom da će mnogi stručnjaci biti zaokupljeni pripremama za početak nove sezone. Ipak, uvereni smo da ćemo kao i do sada obezbediti vrhunske predavače", objasnio je Jeremić.

Od 2001. godine više od 75 trenera iz 50 zemalja održalo je predavanja na beogradskoj klinici, među kojima su bili i Greg Popović, Don Nelson, Majk Dantonij, Leri Braun, Sten Van Gandi, Del Heris...

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci