Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 11:00
Igrani film
arenasport2
Na programu od 11:15
NBA Action
arenasport3
Na programu od 10:15
Ajax - Schalke
arenasport4
Na programu od 10:00
Partizan - Bačka
arenasport5
Na programu od 10:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
17.02.2020. - 13:31

Šakota: Čestitam Partizanu, imali su sreće, sami sebe smo pobedili

MN Press
Mirno je trener Crvene zvezde analizirao poraz njegove ekipe u finalu Kupa Radivoja Koraća, a onda je naglasio da najvažnije utakmice tek slede.

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je posle bolnog poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća da je Partizan imao više sreće u finalu, a da njegova ekipa mora da uči iz poraza.

"Mislim da je utakmica bila uzbudljiva za gledanje. Dobra, kvaltietna, bilo je dosta promena rezultata. Čestitam Partizanu, moglo je biti drugačije. Kao što smo juče mi imali sreće, tako su oni sada, pa je tako, nažalost, utisak je da smo sami izgubili", rekao je Šakota posle utakmice.

Zvezda je imala šest poena prednosti 17,8 sekundi pre kraja meča, a Partizan je izjednačio bukvalno sekund pre kraja, a onda u dramatičnom produžetku pobedio sa pola koša razlike.

"Nismo sačuvali prednost koja je bila poprilično velika na kraju i pored dogovora da se pravi faul. Čudne odluke za faul u napadu u završnici, tako da su to neke stvari koje bi trebalo još jednom pogledati pa proveriti. Svi ostali statistički podaci su skoro isti, osim što smo bili bolji u skoku. Napravili smo 22 greške i to je sigurno odlučilo pobednika", rekao je Šakota.

Jedan od ključnih trenutaka bio je faul Kevina Pantera u napadu, dok još lopta nije ubačena u igru…

"Mislim da je igrač stao ispred njega, možda i nepropisno, jer ti ako hoćeš da se krećeš, nemaš izbora. Poprilično je daleko bilo...to je situacija, momenat. Kao što je dogovor bio da se napravi faul, a nije napravljen, to su jako velike greške za utakmicu u kojoj smo dali sve i tu ne može ništa da se zameri, ali te dve greške su nas koštale", rekao je Šakota.

Potom je nastavio:

"Pobede donose samopouzdanje, to je tačno, a velike ekipe su one koje pametno nastavljaju i analiziraju. Mi smo prošli tek pola utakmica koje nas čekaju ove sezone. Jesmo hteli da osvojimo, bili smo blizu, ali važnije utakmice dolaze. Partizan je jaka ekipa, nije sporno, mislim da je bio favorit, s obzirom na plasman u ABA ligi i na to da je ovo naša osma utakmica u 16 dana", rekao je Šakota.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci