Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:00
Lyon - Nimes
arenasport2
Na programu od 05:00
Elverum Handball - FC Porto
arenasport3
Na programu od 05:30
MMA
arenasport4
Na programu od 04:00
Proleter - Partizan
arenasport5
Na programu od 05:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
28.01.2020. - 15:18

Luka skrhan: Posebna posveta za Kobija, Điđi i ostale (FOTO, VIDEO)

Guliver/Getty Images/Tom Pennington
Dončić je priznao da je jedva odigrao prvi meč posle pogibije Kobija Brajanta, koji mu je bio uzor

Luka Dončić prevodio je Dalas do pobede na meču protiv Oklahome (107:97) upisavši 29 poena, uz 11 skokova i pet asistencija.

Slovenac je bio najfikasniji na tom duelu, ali je priznao nakon trijumfa da mu je bilo izuzetno teško da igra. Rekao je da ga je pogibija Kobija Brajanta duboko potresla i da mu je bilo veoma teško da bude koncentrisan na događaje na terenu.

"Za mene je to bilo jedna od najtežih utakmica, jer još uvek ne mogu da verujem da se to dogodilo", priznao je skrhani Luka.

"Mnogo je me pogodilo to što se dogodilo i bilo mi je veoma teško da igram. Posle prve četvrtine sam pao, ne mogu da objasnim šta mi se dogodilo", spuštene glave ispričao je Dončić.

 

On je naveo da je bio veliki poštovalac Kobija Brajanta i da je on imao mnogo uticaja na njegovu karijeru.

"Mnogo sam ga voleo. Lebron i on su igrači koje sam gledao kada sam počeo da igram košarku, oni su me motivisali. Mnogo me je sve to pogodilo i pamtiću ga po svemu. Pre mesec dana smo se sreli u Stejpls centru, pričali smo. Znate, Kobi je znao ko sam ja, neverovatno. Upoznao sam i njegovu ćerku Điđi", vrlo emotivno je ispričao Luka.

Kobi i Điđi su uoči Nove godine godine prisustvovali duelu Lejkersa i Dalasa u Stejpls centru i taj meč obeležio je trenutak kada je Kobi dobacio Dončiću u trenutku dok je izvodio loptu.

Luka je bio iznenađen što mu je neko doviknuo na slovenačkom, a još veći šok je bio kada je shvatio da je to bio veliki Kobi.

Dončić je u spomen na velikog sportistu na meču protiv Oklahome nosio patike sa posvetom. Na njima su bila ispisana imena svih poginulih u helikopteru sa Kobijem i njegovom ćerkom Điđi, uz poruku "Počivajte u miru".

 

 

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci