Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 13:00
Arsenal - Leicester City
arenasport2
Na programu od 12:00
PSG - Dijon
arenasport3
Na programu od 12:00
Fluminense - Santos
arenasport4
Na programu od 12:00
Joventut Badalona - TD Systems Baskonia
arenasport5
Na programu od 12:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
23.09.2020. - 18:46

''KRUPNE'' REČI SAŠE OBRADOVIĆA: Nisam samo profesionalac, ja sam ovde deo porodice!

Youtube/PrintScreen
Novi trener crveno-belih govorio za klupski sajt.

Nakon nekoliko godina veoma uspešne trenerske karijer,e konačno su se poklopile kockice. Saša Obradović je ponovo u Crvenoj zvezdi.

Nekada trofejni igrač beogradskog tima sada će iste planove, da osvaja trofeje, imati kao trener crveno-belih. Reputacija koju je izgradio govori da je pravi čovek za taj posao.

Iako je navijačima Zvezde dobro poznat, nije loše podsetiti se ko je Saša Obradović. Tako je u intervjuu za zvanični sajt kluba, Obradović pričao o svojim sportskim počecima, o tome kako Zvezda treba da igra, ko ćemu biti saradnici i mnogo čemu drugom.

Kako se rodila ljubav prema košarci?

''Već u osnovnoj školi je došlo do toga, nastavnik fizičkog vaspitanja me je uputio. On me je uveo u košarku, a vremenom postao zavisnik od tog sporta'', kaže Obradović.

Svojevremeno ste skrenuli pažnju i Partizana i Crvene zvezde, a za vas nije bilo dileme?

''Naravno, nije uopšte bilo dileme, nije bila tema. Ja sam smatrao da je najbolje da Zvezda bude deo mog razvitka i da zajedno rastemo'', kaže novi trener crveno-belih.

Bili ste deo i najbolji igrač ekipe koja je Crvenoj zvezdi donela titulu posle 21 godine. Kako je bilo nositi se sa pritiskom?

''To je bio veliki događaj. Kreiranje tih atmosfera, kada su se igrale utakmice, pružalo je posebnu draž. Pritisak je pod znacima navoda, meni nikada nije predstavljao problem jer nije bio predmet mog fokusa. O tome se razmišlja tek kad se osvoji i kada prođe euforija'', ističe novi trener crveno-belih.

Kakav je odnos sa Nešom Ilićem, nekadašnjim saigračem sa kojim ćete sada ponovo sarađivati?

''Njega volim kao čoveka! Veliki je profesionalac u onome što obavlja, a ja volim da radim sa ozbiljnim ljudima. Igrački, imali smo super odnos. ne znam da li je neko uspeo da se posvađa sa Nebojšom. On je bio diplomata, a ja agresivniji u nastupima'', kroz smeh će Obradović.

Kako detaljnije predstaviti stručni štab sa kojim radite?

''Moj prvi asistent, mikica Bogićević, pa mislim da deset godina radimo zajedno. Neću da lažem, nisam siguran. Karika broj jedan u timu, moja desna ruka. Poštujem ga kao osobu i stručnjaka, uzajamno se dopunjujemo. Vrlo je lako osloniti se na njega. Tu je Duci Marković, veliko iskustvo za kondicionog trenera, a i veliki profesionalac. Na pogled se razumemo, što se kaže. Moj pomoćnik je i Bogdan Karaičić, čovek sa kojim sam radio u Lokomotivi. On je kompjuterski mag. Ostao je Sale Kosović, za kog se vidi da je ozbiljan čovek, što mi se dopada.'', rekao je Obradović i završio predstavljanje svojih saradnika.

Da li se Zvezda može uporediti sa klubovima u kojima ste radili?

''Možda najbolje poređenje je sa Albom. Organizovan klub, veliki broj ljudi koji radi. Profesionalnost je na visokom nivou, što meni odgovara'', rekao je bivši košarkaš crveno-belih.

I za kraj, kako će Crvena zvezda izgledati na terenu?

''Mora da postoji jasna filozofija, od prvog dana. Ta poruka je data igračima, treba da postanu svesni za koga igraju. Ja nisam čist profesionalac, ja sam ovde deo porodice. Meni je ovo na neki način pritisak više, jer mora da buide na najboljem nivou. Treba biti strpljiv, kao i u drugim timovima koji osvajaju trofeje. Znamo šta su ciljevi i dobro je što se oni nikad neće menjati'', zaključio je trener Zvezde.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci