Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:00
Denver - Toronto
arenasport2
Na programu od 23:30
Levante - Rennes
arenasport3
Na programu od 23:30
Vojvodina - Partizan
arenasport4
Na programu od 00:00
Mornar - Crvena zvezda mts
arenasport5
Na programu od 00:00
Big Shoot
Otvori pretragu
Košarka
15.11.2019. • 11:41

Zvezda odgovorila Partizanu: Hvala, ali ne uzimamo karte za derbi!

MN Press

Ipak bez gostujućih navijača u "večitom" derbiju!

Partizan je u četvrtak saopštio da su u prodaju stavljene ulaznice i za gostujuće navijače Crvene zvezde, što do sada nije bila praksa u derbi susretima dva najveća srpska kluba, ali ipak nećemo videti i crveno-belu publiku u Areni (nedelja, 21.00).

 

 

Crvena zvezda je saopštila da poštuje propise ABA lige u čijim propozicijama piše da organizovano vođenje navijača na gostujuće utakmice nije dozvoljeno.

Saopštenje kluba sa Malog Kalemengadana prenosimo u celosti.

"KK Crvena zvezda mts zahvaljuje se KK Partizan NIS na ponudi da se preko našeg kluba odvija prodaja kontigenta od 1000 ulaznica koje su namenjene za navijače Crvene zvezde za nedeljnu utakmicu 7.kola ABA lige jtd.

Međutim, ovom prilikom ističemo da ne možemo da učestvujemo u prodaji, niti kupovini ovih karata, jer bi time prekršili osnovne i najvažnije propozicije ABA lige.

Naše sportske rivale podsećamo ovom prilikom da smo zajednički, i jednoglasno izglasali na Skupštini ABA lige tokom leta i član 3.10 propozicija u kome se jasno navodi 'da se svim klubovima ABA lige zabranjuje organizovano vođenje navijača na gostujuće utakmice'.

KK Crvena zvezda mts očekuje potpuno poštovanje propozicija koje smo zajednički izglasali na Skupštini ABA lige, a to znači da je neophodno da nam se obezbedi minimum 10 karata za menadžment kluba, kao i da utakmica protekne u sportskoj atmosferi, potpuno u skladu sa propozicijama ABA lige.

Kao klub koji nikada nije ni uveo praksu derbija bez gostujućih navijača, KK Crvena zvezda ne može da
utiče na eventualnu odluku našeg rivala da li će kontigent od navedenih 1000 karata pustiti u slobodnu prodaju ili ne, za sektor koji je eventualno namenio navijačima Crvene zvezde, vodeći računa o potencijalnim bezbednosnim izazovima", stoji u saopštenju Crvene zvezde.
 

 

 

 

 

 

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci