Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 08:30
Bill Shankly
arenasport2
Na programu od 07:30
Najveći derbiji 2018/19
arenasport3
Na programu od 08:30
Magdeburg - Melsungen
arenasport4
Na programu od 08:15
Best of 2016/17
arenasport5
Na programu od 07:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
03.04.2020. - 12:04

Stranci su otišli, ali ne i Rašon Tomas: Beograd mi je kao druga kuća

MN Press
Košarkaš Partizana kaže da je izabrao da u vreme pandemije korona virusa ostane u Srbiji, uprkos prekidu takmičenja, jer nije želeo da rizikuje da se zarazi na putu ka SAD gde mu je porodica

Proglašenje pandemije korona virusa uslovio je prekid sportskih takmičenja širom Evrope, a za strance koji nastupaju u Srbiji i regionu znak da spakuju kofere i otputuju u svoje zemlje.

Ali ne i za Rašona Tomasa, košarkaša Partizana. Saigrači koji nemaju srpski pasoš, kao i trener Andrea Trinkijeri otišli su u svoje domovine, a Tomas je odlučio da ostane u Beogradu.

"U Beogradu mi je veoma prijatno, ovaj grad mi je kao druga kuća. A uz to, nisam želeo da rizikujem da tokom putovanja zakačim neku bolest, pa da ugrozim moju porodicu dolaskom u SAD", rekao je u razgovoru za "Večernje novosti" Tomas, i dodao da se sa članovima svoje familije svakodnevno čuje i da je najvažnije da se čuvaju i da se osećaju dobro.

Priznaje da je bilo teško prilagoditi se na drugačiji način života u odnosu na onaj koji je vodio pre uvođenja vanrednog stanja i suspenzije takmičenja, kada je u potpunosti bio posvećen košarci. Sada nema treninga, utakmica, rada u teretani, ali se vežba u kućnim uslovima.

"Čitam, vežbam, džogiram, igram video-igrice onlajn sa mojim saigračima i sa porodicom. Mnogo vremena tokom dana provedem mentalno zauzet", naveo je Amerikanac.

Navodi da mu, kao i većini ostalih, teško pada život u zatvorenom, ali...

"Ima trenutaka kada mi je baš teško, ali opet znam da stvari mogu biti i mnogo gore".

Strpljivo čeka da se sve prođe i vrati se onome što najbolje radi i u čemu uživa.

"Jedva čekam da ponovo zaigram košarku pred navijačima. Iza nas je teška sezona, ali sam veoma zadovoljan rezultatima koje smo ostvarili do sada", zaključio je Tomas, kojeg su uz saigrača iz Partizana Korija Voldena navijači izabrali u najbolju petorku Evrokupa.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci