Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 10:00
Pregled 14. kola
arenasport2
Na programu od 10:00
Real Madrid - Valencia
arenasport3
Na programu od 09:00
PSG - Aalborg
arenasport4
Na programu od 10:00
Bačka - Crvena zvezda
arenasport5
Na programu od 09:00
Elway to Marino
Otvori pretragu
Pavićević
Košarka
06.05.2021. • 20:20

PAVIĆEVIĆ PRED REVANŠ: Nadam se da će nam biti dozvoljeno da igramo našu košarku

Pavićević
(MN Press)
Očekivanje iz tabora Mornara pred drugi meč polufinala ABA ligi protiv Budućnosti (petak, 21.00)

Košarkaši Mornara i Budućnosti u petak izlaze drugi put u polufinalnoj seriji ABA lige na megdan. Podgoričani vode 1-0, a Barani na svom terenu žele da izbore majstoricu.

– Prvi meč je arhiviran već u ponedeljak veče – rekao je u najavi trener Mornara Mihailo Pavićević. – Uvek gledam svoju ekipu, propustili smo veliku šansu da možda već u prvom duelu steknemo prednost, jer kad je u pitanju plej-of teško je reći – odlučujuću prednost. Kad ovo kažem, mislim na dobro odigranu prvu četvrtinu, pa drugu i do sredine treće četvrtine. Sredinom treće deonice imali smo 61:55 i šansu da odemo na viću udaljenost. Ali, to nismo iskoristili i onda su usliedile neke greške, i u napadu i u odbrani, koje je kvalitetna ekipa Budućnosti kaznila i vratila se.

Kada je priprema za drugu utakmicu u pitanju, recept je sasvim jednostavan.

– Nema tu neke velike filozofije, gledaćemo da greške koje smo napravili u prvom meču svedemo na minimum u drugom. Bitno je da uđemo hrabro u duel, bez imalo respekta i straha. Nemamo bilo kakvog pristiska, želimo da igramo našu košarku i nadam se da će nam biti dozvoljeno da igramo našu košarku.

Košarkaš Mornara Milko Bjelica zna da njegov tim čeka težak posao.

– Ova sezona je bila uspešna. Protiv Budućnosti sledi utakmica u kojoj nema predaje. Svesni smo da u prvoj utakmici u odbrani, u nekim situacijama, nismo odigrali onako kako smo se dogovorili. U Baru očekujem našu bolju utakmicu, biće sigurno snažniji otpor. Mislim da su šanse podjednake – podvukao je Milko Bjelica.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci