Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport2
Na programu od 16:00
Dynamo Moscow - ASK Nizhny
arenasport3
Na programu od 17:00
Svet snukera
arenasport4
Na programu od 17:00
Phoenix - Golden State
arenasport5
Na programu od 15:30
Ferencvaros - Puskas
Otvori pretragu
Košarka
17.10.2021. • 13:37

OSTOJA MIJAILOVIĆ: Da nije došao Željko, ne bih ostao u Partizanu

MN Press
Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović otkrio neke veoma ključne detalje od letos

Partizan je ovog leta doveo najzvučnije ime na klupu, Željka Obradovića. Legendarni Žoc, čovek koji je devet puta osvojio evropsku titulu u klupskoj košarci, stigao je kako bi napravio tim za povratak u Evroligu i ''uradio veliki posao''.

I crno-beli stvarno imaju velike planove. Obradović je tokom leta sklapao kockice, tim se značajno promenio, a predsednik kluba Ostoja Mijailović otkrio kako je izgledalo dovođenje najtrofejnijeg evropskog trenera. U razgovoru za ''Sportski žurnal'' ispričao je da bi otišao iz kluba da ovaj plan nije uspeo!

''Uvek sam imao želju da Obradović bude trener kluba u kome sam ja predsednik. Ali to u tom trenutku nije bilo realno. Kako je vreme prolazilo, shvatio sam da on ima posebnu vezu prema Partizanu, da će sigurno doći trenutak kada će se otvoriti ta tema'', rekao je Ostoja Mijailović.

Poduhvat u kom je legendarni trener ponovo seo na klupu crno-belih, nakon skoro tri decenije, smatra za svoj najveći uspeh u Partizanu.

''Najviše sam ponosan što smo, posle 30 godina, uspeli da vratimo Željka Obradovića u klub i što imamo ekipu od koje dosta njih strahuje. Najiskrenije vam kažem, ekskluzivno, ja nisam imao drugu opciju. Da Obradović nije pristao, verovatno bih otišao iz kluba. Nisam verovao da, iz pozicije u kojoj smo se našli, bilo ko drugi može da pokrene ono što javnost hoće i navijači žele. Samo Obradović'', rekao je prvi čovek Partizana.

Pregovori su trajali danima, ali Mijailović je uvek bio otvoren za razgovor.

''U jednom trenutku sam mu i najiskrenije rekao da nemam rezervnu opciju i da ću da ga čekam koliko god treba. Ali verovao sam da će on da pristane. Čak je o posle bio period i neke ćutnje, od nekih 20 dana, što mi jedan od težih perioda. Gde sam čekao da se javi... Nekih sedam dana pre nego što smo se dogovorili, razgovarali smo tri sata. Tada sam zaključio da postoji 70 odsto šansi da pristane. Ozbiljan je čovek, zna šta hoće, potrebni su mu uslovi'', otkio je nepoznate detalje Ostoja Mijailović.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci