Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 20:45
Lazio - Bologna
arenasport2
Na programu od 21:00
PSG - Dijon
arenasport3
Na programu od 20:45
Joventut Badalona - TD Systems Baskonia
arenasport4
Na programu od 22:00
Atlanta United - D.C. United
arenasport5
Na programu od 22:00
RB Bragantino - Goiás
Otvori pretragu
Košarka
25.09.2020. - 07:37

"LAKU NOĆ ABA LIGO" Haos i pred dan odluke - da li će uopšte biti sezone?

MN Press
Krajnje konfuzna situacija i dalje traje - nedelju dana pred početak pitanje je da li će uopšte biti regionalnog takmičenja!

Poslednja i presudna sednica Skupštine ABA lige j.t.d. trebalo je da bude održana u petak u 10 časova, ali je pitanje da li će biti i nje i ABA lige!

"Pat pozicija" traje i prema dopisu predsedavajućeg takmičenja Domagoja Čavlovića trajaće i u petak, bez obzira na to da li će klubovi učestvovati na sastanku na kojem je trebalo da se dogovore o startu sezone sledeće nedelje (4. oktobra).

Sport klub objavio je u četvrtak Ćavlovićev dopis, u kojem je pesimistično poželeo laku noć ABA ligi, konstatujući da nije moguć dogovor oko očigledno nepremostivog problema - Partizanove borbe da dokaže sukob interesa Crvene zvezde i FMP-a.

Crno-beli su zbog toga odbili da pristanu na prenos vlasničkog udela na FMP, što je neophodno da bi liga funkcionisala, а uz to su zahtevali da konačni odgovor u tom slučaju da Međunarodni sud za arbitražu u Lozani, na šta FMP i Zvezda ne pristaju.

Taj spor doveo je ligu u blokadu, koja traje i praktično nedelju dana pred start takmičenja. A Čavlovićevo pismo dovodi u pitanje i kompletnu sudbinu lige.

"... Nakon pojedinih dopisa, jasno je da se nastavlja sa ucenama od strane nekih, te da sam ja lično kao predstavnik KK Cibona prevaren i izigran obećanjima koje sam dobio, da je svima prvenstveno u interesu da liga počne i da svi želimo da je igramo. Bez dizanja iznad ličnih interesa i sagledavanja šire slike, što bi trebalo biti opstanak lige po svaku cenu, nema smisla ni sutrašnja Skupština, kao što ni dosadašnji sastanci nisu urodili plodom. Zbog svega navedenog, smatram da Skupština nije potrebno da se održi. Laku noć svima i laku noć ABA liga", piše u Čavlovićevom dopisu.

Skupština je bila zakazana za petak u 10 časova, a u četvrtak tokom večeri KK Partizan se kratko oglasio, porukom da je upravni odbor kluba saglasio stavove koje će predsednik Ostoja Mijailović izneti u petak na skupštini.

 

Nekoliko sati kasnije, objavljen je krajnje dramatičan dopis predsedavajućeg.

 

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci