Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
czv
Fudbal
16.11.2022. • 19:57

STANKOVIĆ TRAŽI DRAGOVIĆA: Štoper Zvezde ključ za opstanak Sampdorije

czv
MN Press
Austrijski defanzivac prioritet srpskog trenera

Kad ne znaš šta ćeš onda tražiš nekog koga poznaješ u dušu. Ovim se vodio i Dejan Stanković jer je upravi Sampdorije tražio da mu dovedu Aleksandra Dragovića, štopera Crvene zvezde.

Prema pisanju italijanskih medija, bivši trener Crvene zvezde smatra da mu je za pokušaj spasavanja od ispadanja potreban iskusan defanzivac, a profil austrijskog reprezentativca mu je idealan, prenose mediji sa Apenina.

Stanković je bio jedan od ključnih ljudi za odluku Dragovića da dres Bajerom iz Leverkuzena zameni za Zvezdinim u leto 2021. godine i sada bi da ga vidi u Đenovi već u januaru. Sigurno i "Drago" deli ovaj stav jer je napravio neobično prisnu vezu sa Dejanom, ali da bi se kockice složile ključni igrač je Crvena zvezda.

Austrijski veteran ima ugovor sa crveno-belima do juna 2024. godine, a na terenu ne prdstavlja samo onaj tas na vagi u smislu kvaliteta, već i u smislu autoriteta. Bio je stub odbrane i kod Stankovića i sada kod Miloša Milojevića, što govori i činjenica da je odigrao ove jeseni 26 mečeva. Propustio je samo dva susreta, protiv Radničkog u Kragujevcu i protiv Monaka u Ligi Evrope.

Od dolaska na "Marakanu", odigrao je 78 mečeva uz četiri pogotka i teško je verovati da će ga Zvezda pustiti u januaru, sem ako neko ne ponudi neku veliku cifru za obeštećenje. Sampdorija to ne može jer ima zabranu plaćanja obećtećenja, koja može da se odblokira samo uz prodaju igrača.

"Ne može Dragović da ide iz Zvezde, on je potreban. Svi su potrebni i niko neće otići", izjavio je juče generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, a posle najave iz Austrije da bečka Austrija želi da vrati štopera u klub.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci