Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:30
Lomachenko - Rigondeaux
arenasport2
Na programu od 00:00
Schalke - Manchester City
arenasport3
Na programu od 00:00
Najveći derbiji 2016/17
arenasport4
Na programu od 00:30
Mega Bemax - Crvena zvezda mts
arenasport5
Na programu od 00:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
05.04.2020. - 10:37

Zvezdini fudbaleri pristali na SMANJENJE PLATA!

MN Press
Zvezdan Terzić obavestio javnost da je postignut dogovor sa igračima.

Činilo se da pregovori rukovodstva i fudbalera Crvene zvezde o smanjenju zarada neće ići lako, međutim, brzo je iz Ljutice Bogdana stigao demanti.

Generalni direktor crveno-belih, Zvezdan Terzić, obavestio je javnost da su igrači pisali svojim poslodavcima i, usled ekonomske krize izazvane pandemijom korona virusa, sami predložili klubu da im plate budu umanjene za 50 odsto su naredna tri meseca. 

"Zadovoljstvo mi je da saopštim da su igrači Crvene zvezde i ovom prilikom pokazali visoku svest i odgovornost prema svom klubu. To je dokaz da nismo selektirali samo dobre igrače već i dobre ljude. Danas su Upravi kluba u pisanoj formi dostavili dokument koji između ostalog sadrži predlog za umanjenje plate od 50 odsto u naredna tri meseca, a da o eventualnom umanjenju zarada za naredni period razgovaramo u julu kada finansijske posledice pandemije budu jasnije vidljive. Prihvatanje ovakvog predloga bio bi samo deo mera koje FK Crvena zvezda sprovodi u cilju smanjenja troškova poslovanja, a sve sa namerom da sa što manje posledica prebrodimo predstojeću krizu", navodi se Terzićevoj poruci dostavljenoj medijima.

Podsetimo, predlog o smanjenju plata prvi je izneo upravo Zvezdan Terzić, mada se po odgovoru Milana Borjana nije mogao naslutiti ovako brz dogovor dve strane. 

Neto zarade igrača i stručnog štaba Crvene zvezde u 2019. godini iznosile su 13.000.000 evra, a klub je svakako projektovao da u tekućoj godini ta cifra bude umanjena. 

Ovaj potez dodatno će doprineti tome, ali nažalost, povod je katastrofalan jer se radi o virusu koji je paralisao čitav svet i najavio ekonomsku krizu ogromnih posledica.

Očekuje se da prepolovljavanje tromesečnih plata klubu uštedi oko 3.000.000 evra, što svakako neće biti dovoljno za potrebnih 25-30 miliona projektovanih da za ostanak na trenutnom nivou: dva uzastopna učešća u Ligi šampiona i šesnaestina finala Lige Evrope. 

S obzirom na to da će ekonomska kriza sigurno uticati i na tržište fudbalera, pitanje je koliko će crveno-beli moći da zarade od transfera, pa se kao jedini siguran izvor prihoda u narednom periodu računaju sponzorski ugovori sa kompanijama Gasprom i Telekom Srbija, koji godišnje klubu donose nešto više od 5.000.000 evra.

Ukoliko se i to ne promeni... 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci