Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 19:00
Ararat - Crvena zvezda
arenasport2
Na programu od 19:30
Pregled
arenasport3
Na programu od 19:00
Dinamo Zagreb - Flora
arenasport4
Na programu od 18:30
Brentford - Fulham
arenasport5
Na programu od 19:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
09.12.2019. - 13:21

Viski u bazenu, ali i "NE, hvala": Kako je Zvezdina legenda odbila Eskobara

MN Press/arhiva
Vladica Popović se priseća trenerskih dana u Kolumbiji i ponude čuvenog narko-bosa.

Povodom 28 godina od osvajanja titule prvaka sveta, tadašnji trener Crvene zvezde Vladica Popović dao je intervju listu Danas, u kom je posebno zanimljivo njegovo prisećanje na trenerske dane u Kolumbiji.

Popović je krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina 20. veka igračke dane završio, a trenersku karijeru započeo u Venecueli, odakle se potom preselio u susednu Kolumbiju.

Tri puta, vodeći tri različita kluba, bio je šampion te južnoameričke države, a sjajni rezultati nisu promakli Pablu Eskobaru, čuvenom narko-bosu koji je voleo fudbal.

"U Kolumbiji sam kao trener radio sedamdesetih i osamdesetih, osvajao sam titule sa klubovima iz Santa Fea (Independiente), Medeljina (Atletiko Nacional) i Kalija (Deportivo)... Jednom me je na razgovor pozvao Pablo Eskobar. Svi su već tada znali ko je on i to je bio poziv koji ne smeš da odbiješ. Odveo me je u svoju vilu i želeo da me impresionira tako što me u bazenu poslužio viskijem. Tražio mi je da postanem trener njegovog kluba iz Medeljina, ali sam ja to odmah odbio. Znao sam da takvom čoveku ne smem da kažem da ću da razmislim, jer bi to bilo isto kao da sam pristao. Pogledao sam ga u oči sa iste razdaljine kao što sada gledam vas, skupio sam hrabrost i rekao: 'Hvala, ali ja to ne mogu'. Tražio je da ne odbijam odmah, pričao da će napraviti zabavu u svojoj vili sa najlepšim ženama samo za mene, da ću dobiti koliko god para želim... Međutim, znao sam da ne smem u tako nešto da uđem. Ako me pitate da li sam se uplašio kada sam ga odbio, neću vas lagati. I sad mi kolena klecaju kad se setim, ali zato i sada znam da sam doneo jedinu ispravnu odluku u tom trenutku", prisetio se Vladica Popović u razgovoru za list Danas.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci