Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:15
Golden State - Denver
arenasport2
Na programu od 12:00
Sheffield - Arsenal
arenasport3
Na programu od 12:00
Arsenal 360
arenasport4
Na programu od 12:00
Partizan - Vojvodina
arenasport5
Na programu od 12:00
The Price of Gold
Otvori pretragu
Fudbal
27.02.2021. • 09:02

"U SRBIJI SAM UPOZNAO HLADNOĆU I DRUGU REALNOST": Bio je Zvezdin najbolji Brazilac

MN Press
Jedan od najboljih Brazilaca koji su nosili dres Zvezde oprostio se od fudbala

Nekadašnja "desetka" Crvene zvezde oprostila se od fudbala! 

Brazilac Evandro Gobel, najveći adut Roberta Prosinečkog dok je sedeo na klupi crveno-belih, oprostio se od fudbala u 34. godini, a to je objavio putem društvenih mreža. 

Gobel je u Crvenu zvezdu stigao 2011. godine i to mu je bio prvi klub van rodnog Brazila, a za jednu sezonu u crveno-belom dresu je odigrao 35 mečeva i postigao 13 golova. 

"Nije lako da se prestane sa nečim što si radio čitavog života i sa svim srcem. Ipak, pogled unazad mi govori da mi je karijera bila kompletna i da sam srećan zbog nje. Moja ljubav prema fudbalu je počela veoma rano, krenuo sam koracima moga oca Osmaira koji mi je bio uzor, kao i moj deda Cezar Paulista", započeo je sa svojim oproštajem Brazilac. 

On je detaljno pretresao sve poteze u svojoj karijeri, pa se tako dotakao i Crvene zvezde. Nije mu bilo lako u Beogradu...

"Prvo internacionalno iskustvo mi je bilo u Crvenoj Zvezdi iz Srbije, gde sam upoznao drugu realnost i susreo se sa mnogim izazovima, kao što su hladnoća i daljina od moje kuće", ispričao je Evandro. 

Kada je odlazio iz Crvene zvezde posle samo jedne sezone isticao je da je problem novac. Tek je stigao u Evropu, ali finansije su bile problem. 

"Porodica mi je na prvom mestu, rastajem se sa Zvezdom da bi i mojim ukućanima bilo bolje. Nisam ni na koga ljut. Bilo mi je lepo u Beogradu, zavoleo sam i grad i klub. Zauvek ću pamtiti navijače", rekao je on tada.

Posle Crvene zvezde potpisao je za Eštoril u Portugalu, a nakon dve jako dobre sezone u tom klubu kupio ga je Porto. Uspeo je da dogura i do Premijer lige koju je igrao sa Halom 2016/17, a karijeru je završio u rodnom Brazulu igrjaući za Santos i Šapekoense. Povrede su ga pratile tokom cele karijere, a sada je u oproštajnom pismu podvukao da mu je žao što upravo zbog problema sa povredama nije dao više u svojoj karijeri. 

Srbija mu je za vreme igranja u Zvezdi dala i pasoš, a i danas ostaje jedan od najboljih Brazilaca koji su ikada nosili dres crveno-belih, Da je ostao duže ostavio bi dublji trag, ali je u sezoni 2011/12 bio vođa tima i najbolji igrač. Sa crveno-belima je osvojio jedan kup. 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci