Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 03:00
Utah - New Orleans
arenasport2
Na programu od 02:30
Dinamo - Rijeka
arenasport3
Na programu od 04:00
Portimonense - Belenenses
arenasport4
Na programu od 04:00
Voluntari - UTA Arad
arenasport5
Na programu od 04:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
03.12.2019. • 09:21

Stručni ugao: Sudije grešile u korist Zvezde i Partizana (VIDEO)

MONDO/Stefan Stojanović
Član Sudijske komisije FSS Igor Radojičić komentarisao odluke arbitara na poslednjim utakmicama

Posle teških evropskih utakmica, Crvena zvezda i Partizan ostvarili su minulog vikenda pobede u Superligi, a pritom su imali podršku sudija.

Član Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Igor Radojičić govorio je u ponedeljak na TV Arena sport o spornim situacijama utakmica Crvena zvezda - Voždovac i Mačva - Partizan i zaključio da su arbitri grešili u korist "večitih" rivala.
 

Na utakmici Zvezda - Voždovac arbitar Jovan Šegrt pogrešno je poništio gol Voždovcu za 0:1, a potom je priznao prvi gol Marka Marina za 1:0, nakon što je njegov pomoćnik prevideo ofsajd kapitena crveno-belih.

"U situaciji kod gola Voždovca, sudija je svirao prekršaj, ali nije bio. Igrač u plavom dresu je skočio više. Rodić nije ni skočio. Sudija je procenio da je to prekršaj, ali nema prekršaja. I kada pogledmao evropske utakmice, tu nema prekršaja", rekao je Radojičić.

Ovako je izgledao taj gol.
 

Komentarišući Marinov nedosuđeni ofsajd pre gola, on je rekao...

"Ovde imamo dve situacije - u prvoj (Tomane) nije u ofsajd položaju, u drugoj je Marin bio za pola tela u ofsajd položaju. Jeste ofsajd, ne možemo da kažemo ništa drugačije. Ovo je situacija koju samo može VAR da reši, možda je u pitanju 20-30 centimetara".

Pogledajte.
 

Grešaka je bilo i na utakmici Mačva - Partizan i to na štetu domaćih, kojima su dva puta u završnici pogrešno "mahani" ofsajdi pre izglednih prilika. Arbitar Danilo Grujić prekidao je igru, a njegov asistent grešio.

"U prvoj situaciji se vidi da je igrač Partizana najbliži svoj golu, tako da nema ofsajda. U drugoj situaciji mi se čini da je u pitanju isti igrač Partizana koji je zaostao. Sudija je bio loše postavljen, metar ispred linije pretposlednjeg igrača odbrane i to je dovelo do greške", rekao je Radojičić.

Pogledajte pregled utakmice Mačva - Partizan.

"Večiti" sledeće utakmice igraju u sredu, kada će Zvezda gostovati Mladosti u Lučanima u 15 časova, a Partizan će dva sata kasnije dočekati Napredak u Humskoj.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci