Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:30
Danska - Hrvatska
arenasport2
Na programu od 04:00
Fluminense - Botafogo
arenasport3
Na programu od 04:00
Lokomotiva - Šibenik
arenasport4
Na programu od 04:00
Farense - Porto
arenasport5
Na programu od 04:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
10.07.2020. • 12:20

SAZNAJEMO: Određen datum sledećeg "večitog" derbija, načekaćete se!

Mondo/Mario Milojević
Naredni "večiti derbi" igraće se na jesen...

Nova sezona Ling Long Superlige Srbije počeće 1. avgusta i prvi deo trajaće do 16. decembra, do kada bi trebalo da se odigraju sve utakmice prvog kruga.

Za razliku od prethodnih godina, najjače domaće fudbalsko takmičenje će se u sezoni 2020/2021 umesto po trokružnom (sa plej-ofom i plej-autom), igrati po dvokružnom sistemu, jer je usled pandemije korona virusa došlo do prinudnih i korenitih promena za minulu, ali i predstojeću sezonu u vidi povećanja broja klubova sa 16 na 20.

 

Video konferencijom u petak su određeni parovi Superlige Srbije.

Crvena zvezda je kao šampion imala prvenstvo u biranju brojeva i po tradiciji izabrala je "jedinicu", koja je crveno-belima obezbedila dva domaćinstva na početku takmičenja. Iz tog razloga Partizanu je pripao broj 11, jer je ranije postavljen uslov da "večiti" beogradski rivali ne mogu u istom kolu da budu domaćini.

To znači da će se 163. "večiti" derbi igrati 17. oktobra na stadionu Partizana u okviru 11. kola. Moguća su, naravno, odstupanja dan-dva, što je prethodnih godina bila redovna pojava.

Utakmice Superlige, kako danas stvari stoje, verovatno će se igrati bez prisustva publike sve dok situacija sa korona virusom ne dozvoli drugačije.

Zimska pauza biće nešto kraća. Prolećni deo Superlige počeće 6. februara i završiti 19. maja. Finale kupa igra se 25. maja.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci