Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 10:00
Pregled 14. kola
arenasport2
Na programu od 10:00
Real Madrid - Valencia
arenasport3
Na programu od 10:30
Barcelona - Nantes
arenasport4
Na programu od 10:00
Bačka - Crvena zvezda
arenasport5
Na programu od 10:30
9,79
Otvori pretragu
ss
Fudbal
06.05.2021. • 20:38

SRBIN PREUZIMA LIVORNO: Bivši predsednik Partizana na čelu italijanskom kluba?

ss
(MN PRESS)
Kako 24sedam saznaje bivši predsednik Partizana i njegov pravni tim i dalje gledaju dokumentaciju italijanskog kluba

Nekadašnji klub Serije A sa kojom se i Partizan sastajao u Ligi Evrope, ekipa Livorna, očekuje spas upravo od jednog čoveka sa crno-belima na značajnom mestu u svojoj radnoj biografiji.

Bivši predsednik Partizana Zoran Popović ponovo je u italijanskim medijima aktuealan kao kupac kluba sa obale Tirenskog mora. Dnevni list “Il Tireno” prenosi da je najveći predsednik u istoriji kluba Aldo Spineli zatražio od bivšeg prvog čoveka Partizana da uđe sa kapitalom svoje kompanije u klub kako bi se injekcijom od milion i po evra premostili troškovi i završila aktuelna sezona. Na taj način, piše dnevkim iz Livorna, povećao bi se kapital kluba, usled čega bi Rosetano Navara i Mauro Fereti izgubili većinski deo akcija, dok bi kontrolni paket prešao u vlasništvo srpskog biznismena.

Spineli bi pod kontrolom imao svoj manjinski deo. Kako 24sedam saznaje od izvora iz okruženja bivšeg predsednika Partizana, njegov pravni tim i dalje studira dokumentaciju kluba i nije tako izvesno da će prihvatiti poziv Spinelija da dokapitalizuje klub. Livorno ove godine ispada iz treće lige Serije C, odakle su 2002. godine krenuli da se probijaju pod vođstvom Spinelija sve do Serije A i izlaska na ervoscenu 2006/07.

Spineli je u septembru prošle godine prodao 21 odsto akcija Navaru, a drugim preduzetnicima 69 odsto, zadržavši za sebe samo deset odsto akcija kluba. Intreresantno je da se na klupi ekipe nalazi Marko Amelija, bivši golman Livorna, koji je crno-belima, posebno golmanu Ivici Kralju ostao upamćen po golu na stadionu u Humskoj za konačnih 1:1.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci