Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 06:00
RNL-Kadetten Schafhausen
arenasport2
Na programu od 06:00
Atalanta - Verona
arenasport3
Na programu od 06:00
Santa Clara - Porto
arenasport4
Na programu od 06:00
Epizoda 02
arenasport5
Na programu od 06:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
22.05.2020. • 09:34

Šokantna poruka iz Španije: 90% sudija navija za Real Madrid!

Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Intervju koji će odjeknuti!

Nekadašnji španski sudija Eduardo Ituralde Gonzales (53) "ispovedio" se za radio stanicu "Kadena Ser" i govorio o zabranjenoj temi među arbitrima - ljubavi prema klubovima. Ovaj zubar iz Baskije je osvedočeni navijač Atletik Bilbaoa, ali tvrdi da je to retkost među sudijama.

Naime, sudija koji je vodio 291 meč u La Ligi, tvrdi da ogromna većina njegovih kolega u Španiji navija za najveći klub ove države, možda i planete...

"Oko 90% sudija navija za Real Madrid!", poručio je Eduardo Ituraldo Gonzales ostavivši mogućnost da svaki deseti arbitar podržava Barselonu, što bi značilo da slabu najveći rival "kraljevskog kluba" ima veoma slabu podršku u javnosti.

I pre toga je Ituraldo Gonzales govorio na ovu temu istakavši da sudije "nisu sa Marsa" i da je normalno da podržavaju neki klub, ali ističe da to ne znači da su "neprofesionalni na mečevima".

Pre toga je i bivši engleski arbitar Mark Klatenburg istakao da je pogrešio što je priznao gol Serhija Ramosa za Real Madrid u finalu Lige šampiona 2016. godine protiv Atletiko Madrid, ali čisto sumnjamo da je to zbog toga što navija za "los blancose".

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci