Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:00
Futsal world
arenasport2
Na programu od 02:00
Pregled kola
arenasport3
Na programu od 00:30
Milan - Sparta Praha
arenasport4
Na programu od 02:15
Benfica - Belenenses
arenasport5
Na programu od 02:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
01.10.2020. • 19:42

SJAJNA VEST IZ UEFA: Publika? Može!

MN Press
Evropska fudbalska unija dozvolila je navijačima prisustvo na utakmicama. U ograničenom broju.

Kupujte karte, idemo na utakmice. Rekla je UEFA da može!

Utakmice pod pokroviteljstvom evropske kuće fudbala će se igrati sa publikom, počev od oktobarskih ''prozora'' za reprezentacije, pa preko grupnih faza Lige šampiona i Lige Evrope.

Ne može UEFA da utiče na svaku ligu pojedinačno, na fudbalske saveze u Evropi ili na same države, ali su uradili ono što je do njih.

Publike će biti, 30% od ukupnog kapaciteta stadiona i za sada neće biti gostujućih navijača na tim utakmicama. Ali, pomak je napravljen, to je bilo vrlo bitno u ovom trenutku.

Tokom sledeće nedelje će se igrati UEFA Liga nacija, danas smo saznali grupe za Ligu šampiona (raspored izlazi sutra), a sutra ćemo i grupe Lige Evrope. U sva tri takmičenja će UEFA podržati vraćanje navijača i to nešto manje od trećine kapaciteta stadiona.

Naravno, i dalje postoji opcija da država u kojoj se meč odigrava stavi veto na ovu odluku, ali klubovi sada imaju blagoslov ''sa vrha'' da se bore za podršku svojih navijača.

Ukoliko Srbija i FSS prihvate ovu odluku UEFA, navijači će 11. oktobra moći da gledaju meč naše reprezentacije protiv Mađarske, a Crvena zvezda bi, ukoliko se izbori za grupnu fazu Lige Evrope, mogla da rasproda trećinu stadiona Rajko Mitić za domaće mečeve.

 

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci