Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 08:30
Fabio Capello
arenasport2
Na programu od 07:30
Lazio - Fiorentina
arenasport3
Na programu od 08:30
Kiel - Flensburg
arenasport4
Na programu od 07:45
Best of 2016/17
arenasport5
Na programu od 08:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
03.04.2020. - 12:06

"Uključite, pa isključite igrače kad želite? Pa, nisu oni mašine!"

Guliver/Getty Images/Paolo Rattini
Predsednik Sampdorije razočaran predlozima o završetku sezone u Seriji A.

Nakon što je potvrđeno nekoliko slučajeva korona virusa u Sampdoriji, među kojima je prvi bio Manolo Gabjadini, koji se u međuvremenu i oporavio u klubu iz Đenove odlučili su da više ne saopštavaju imena eventualno novih zaraženih, kako ne bi dodatno širili paniku.

Klub, ali i sama liga, ali i kompletna Italija, suočavaju se sa brojnim problemima prouzrokovanim pandemijom Covida-19, a predsednik Masimo Ferero uključio se u debatu koja za cilj ima pronalaženje načina završetka sezone u Seriji A.

"Na početku niko nije pridavao mnogo pažnje ovom nevidljivom i prepredenom protivniku, dok sam ja od početka govorio da će se sve promeniti. Danas smo svi kod kuće, poštujemo pravila, ali nas konstantno 'bombarduju' lošim vestima i ljudima je to dosadilo. Smatram da je došlo vreme za značajne reforme kako bi se Italija promenila", rekao je Ferero.

Nekoliko je mogućih scenarija kako bi prvenstvo trebalo da bude završeno. Ipak, Fereru se ne sviđa niti jedan od njih, jer se ne traži "zajednička strategija".

"Ova drama mora izroditi konstruktivne predloge. Klubovi u Seriji A, njih 20, traže način da okončaju sezonu, radije nego da provode sate na konferencijama svaki dan, jer nemamo zajedničku strategiju", slikovito je Ferero opisao situaciju.

"Umesto toga, svako priča o sebi: 'Želim da igram za 'skudeto', ne želim u Seriju B...' O takvim stvarima se priča, razumete? Uvek samo igra. Zamislite da sada Gabjadiniju, koji se nedavno oporavio od koronavirusa, kažem: 'Hej Manolo, moraš u maju na teren'. Pa nije on mašina da ga uključimo i isključimo kad hoćemo. Gde bi bile njegove misli? I ko će ići na stadion? Ljudi? I kako, sa maskama?", pojasnio je kontroverzni biznismen.

Za kraj, imao je i poruku.

"Hajde da pričamo jedni s drugima. Suočimo se s ovim problemom našim glavama i dostojanstvom."

Ferero je i ranije poručivao da ne vidi način na koji se sezona može privesti kraju, i da bi titulu trebalo da osvoji trenutno prvoplasirani tim - Juventus.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci